Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των βιοκαυσίμων

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή βιοκαυσίμων χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή τροφίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στην ετήσια συνάντηση της Biotechnology Industry Organisation στην Ατλάντα.

Παρουσιάστηκαν οι έξι νέοι αστροναύτες της ESA

Πηγή:Α.Π.Ε.
Δημιουργία:20/5/2009 4:52 μμ Τελευταία ενημέρωση:20/5/2009 4:54 μμ
Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) παρουσίασε την Τετάρτη τους έξι νέους αστροναύτες που επέλεξε μεταξύ 8.413 υποψηφίων, δύο Ιταλούς, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ένα Γερμανό, ένα Δανό, ένα Βρετανό και ένα Γάλλο.

Οι έξι αστροναύτες, όλοι γεννημένοι μεταξύ των ετών 1972 και 1978, πρόκειται να ενσωματωθούν με τους οκτώ αστροναύτες από έξι ευρωπαϊκές χώρες: την Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Σουηδία, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ζαν Ζακ Ντορντέν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Τρεις από αυτούς που επελέγησαν είναι στρατιωτικοί πιλότοι, δύο μηχανικοί και ένας επιστήμονας. Οι έξι νέοι αστροναύτες είναι η Σαμάνθα Κριστοφορέτι και ο Λούτσα Παρμιτάνο (Ιταλία) ,ο Αλεξάντερ Γκερστ (Γερμανία), ο Ντάνε Μόγκενσεν (Δανία), ο Τίμοθι Πικ (Βρετανία) και ο Τομά Πεσκέ (Γαλλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου