Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ρίχνουν τις τιμές για προσέλκυση τουρισμού και στο Ντουμπάι



Ρεπορτάζ: Π. Αργυροπούλου

Χίλιες και μία νύχτες σε... χαμηλές τιμές υπόσχεται στους τουρίστες η κυβέρνηση του Ντουμπάι. Ακόμη και το πλούσιο Εμιράτο με τα τεχνητά νησιά και τα παγοδρόμια στην έρημο πλήττεται από την κρίση στον τουρισμό και προχωρά σε μπαράζ δελεαστικών προσφορών για να προσελκύσει επισκέπτες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ήδη ρίξει τις τιμές τους κάνοντας μοναδικές προσφορές. Πέρσι τέτοια εποχή ένα μέσο ξενοδοχείο στοίχιζε 260 ευρώ τη βραδιά και φέτος κοστίζει 150 ευρώ.

Στόχος των Αρχών είναι να καταφέρουν μέχρι το 2010 να προσελκύουν 10 εκατομμύρια τουρίστες και 15 εκατομμύρια μέχρι το 2015. Και ας μην ξεχνάμε ότι το 19% των εσόδων του Εμιράτου προέρχεται απο τον τουρισμό. Επισήμως βέβαια το υπουργείο Τουρισμού κάνει λόγο για αύξηση στις κρατήσεις της τάξεως του 5% για το 2009. Αυτό όμως είναι καθαρά πλασματικό, καθώς πρόκειται για κρατήσεις που έγιναν πέρσι.


Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

----------------------------


Εργάτες πολιόρκησαν την έδρα χαλυβουργίας στο Λουξεμβούργο


Ρεπορτάζ: Π. Γκάτζιας

Εκατοντάδες εξαγριωμένοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να εισβάλουν την Τετάρτη στα γραφεία της εταιρείας όπου εργάζονται στο Λουξεμβούργο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση των μετόχων για το μέλλον της επιχείρησης, η οποία είναι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες Χαλυβουργίας στην Ευρώπη και η διοίκηση της οποίας σχεδιάζει απολύσεις και περικοπές. Ήδη έχουν κλείσει 16 από τα συνολικά 25 καμίνια τους σε εργοστάσια στην δυτική Ευρώπη και η διεύθυνση σχεδιάζει να κλείσει άλλα τέσσερα.

Οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι πετούσαν καπνογόνα στην είσοδο του κτιρίου και έσπαγαν τα κιγκλιδώματα στην προσπάθεια τους να εισβάλουν στο αρχηγείο της εταιρείας, απαιτώντας λύσεις. Την ίδια ώρα, στη Γαλλία η κρίση επηρέασε μέχρι και το Φεστιβάλ των Κανών. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι μειωμένες, ενώ πολλά απο τα ακριβά εστιατόρια προσφέρουν μενού, η τιμή των οποίων δεν ξεπερνά τα 18,50 ευρώ.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
------------------------------------------------




Πανικός στην Τουρκία από έκρηξη σε φούρνο από διαρροή αερίου


Ρεπορτάζ: Π. Αργυροπούλου

Πανικό προκάλεσε έκρηξη από διαρροή αερίου σε φούρνο στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας, όπου περισσότεροι απο 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεκάδες εγκλωβίστηκαν στα διαμερίσματά τους στο τετραώροφο κτίριο. Ανάμεσά τους ένα νεογέννητο βρέφος, το οποίο κατάφεραν να βγάλουν σώο μέσα απ’ τις φλόγες. Την ίδια ώρα απο τα διαμερίσματα ο κόσμος φωνάζει βοήθεια. Κάποιοι μάλιστα ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν πρώτα τα παιδιά, που ήταν σε κατάσταση σοκ και τα κατέβασαν από την σκάλα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στα γύρω κτίρια και αυτοκίνητα.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου