Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Ομοιότητες της ληστείας στη Φιλοθέη με την υπόθεση της Βάρκιζας


7.5.2009



Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της κινηματογραφικής ληστείας την Τετάρτη σε κατοικία επιχειρηματία στη Φιλοθέη, καθώς έχει πολλές ομοιότητες με την υπόθεση του καρδιολόγου στη Βάρκιζα, η τύχη του οποίου αγνοείται από τον Δεκέμβριο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των θρασύτατων κακοποιών, που εισέβαλαν μέρα-μεσημέρι στην πολυτελή μεζονέτα της οδού Ιωάννου Μεταξά 13 στη Φιλοθέη, από τις καταθέσεις των δύο οικιακών βοηθών.

Οι δύο ληστές πήδηξαν την μάντρα της αυλής από την πίσω πλευρά του σπιτιού και με κινηματογραφική ταχύτητα τρύπωσαν στο ισόγειο. Οι δύο γυναίκες πριν προλάβουν να αντιδράσουν έπεσαν θύματα ομηρίας. Όπως είπε στην κατάθεση της η μία από τις δύο «ξαφνικά είδαμε μπροστά μας δύο άγνωστους, που είχαν καλύψει τα κεφάλια τους με τις μπλούζες τους. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι, ο άλλος μας σημάδεψε με πιστόλι. Σε σπαστά Ελληνικά αυτός που κρατούσε το όπλο, μας είπε: "Μη τολμήσετε να βγάλετε λέξη"». Τότε τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Όπως είπε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός «ο ένας μας έδεσε τα χέρια με μονωτική ταινία και μας φίμωσε. Μαζί με το παιδί μας οδήγησαν στο μπάνιο και είπαν να μη κάνουμε βήμα».

Χωρίς να χάσουν χρόνο, ανέβηκαν από τις εσωτερικές σκάλες στον 2ο όροφο, πήγαν στη ντουλάπα όπου βρισκόταν η κρύπτη του χρηματοκιβωτίου και το ξήλωσαν ολόκληρο. Οι κακοποιοί έφυγαν με λεία 400.000 ευρώ, που περιείχε σε χρήματα και κοσμήματα το χρηματοκιβώτιο. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας ήταν, ότι η ληστεία-θρίλερ στη Φιλοθέη έχει τέσσερις χαρακτηριστικές ομοιότητες με εκείνη στο σπίτι του καρδιολόγου Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου. Και οι δύο ληστείες έχουν γίνει σε βίλες με κήπο. Και στα δύο σπίτια υπήρχαν παιδιά και διέθεταν οικιακές βοηθούς. Υπήρχαν χρηματοκιβώτια σε ντουλάπα και οι κακοποιοί γνώριζαν τα κατατόπια.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, έξω από την μεζονέτα της Φιλοθέης να υπήρχαν και συνεργοί σε ρόλο τσιλιαδόρων. Και τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βάρκιζα οι ληστές είχαν δέσει και φιμώσει τα θύματά τους σε διαφορετικά δωμάτια, ενώ περίμεναν τον καρδιολόγο να τους υποδείξει, που κρύβει τα υπόλοιπα -όπως πίστευαν- χρήματα και κοσμήματα.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου