Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Η υγεία είναι πολύ σημαντική...


Γι’ αυτό πρεπει να την προσέχουμε πάρα πολύ. Να φροντίζουμε να τρώμε υγιεινά.
Τα νωπά είναι τα τρόφιμα από το χωράφι στο μανάβη. Τα νωπά τρόφιμα δεν δέχονται καμιά επεξεργασία από εργοστάσια.Μερικά νωπά τρόφιμα είναι οι ντομάτες, τα αγγουράκια, τα λαχανικά, οι πατάτες, τα φρούτα κτλ.

Τα μεταποιημένα τρόφιμα είναι αυτά που δέχονται κάποιες επεξεργασίες σε εργοστάσια. Τους βάζουν μέσα κάποα συντηρητικά για να διατηρούνται, τα βάζουν σε ειδικά συσκευασίες και μετά τα περνούν στην υπεραγορά. Μερικά μεταποιημένα τρόφιμα είναι:τα γαλακτοκομικά προιόντα, γάλα, τυρί, γιαούρτι, χαλούμι, τα αλλαντικά, οι κονσέρβες και τα κατεψυγμένα.
Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης είναι αυτά που προέρχονται από διάφορα φυτά।
Μερικά τρόφιμα φυτικής προέλευσης είναι: τα δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι πατάτες, τα λάδι-ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια κτλ. Τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα είναι αυτά που προέρχονται από κρέας, από διάφορα ζώα. Μερικά τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης είναι: μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά κτλ.


Όλα τα πιο πάνω μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον ’’ΓΡΥΛΟ’’ γιατί κάθε εβδομάδα φέρνει από την ΝΑΞΟ τα καλύτερα προϊόντα।


…για να ξέρετε τι τρώτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου