Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Αιματηρή απόπειρα ληστείας οδηγού ταξί στην Θεσσαλονίκη


25.11.2009


Επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας από ληστή δέχθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης 52χρονος ιδιοκτήτης ταξί στην Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε εφτά μαχαιριές από τον δράστη, που σταμάτησε το ταξί ως επιβάτης στο κέντρο της πόλης. Ο 52χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αφού οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κούρσα του τρόμου ξεκίνησε 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης από την οδό Κολόμβου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο δράστης επιβιβάσθηκε στο ταξί του 52χρονου, πίσω από τον οποίο κάθισε και του ζήτησε να τον μεταφέρει στην Τούμπα. Στη συμβολή των οδών Μεγακλέους και Ισιδώρου φώναξε «ληστεία» και όταν ο ταξιτζής αρνήθηκε να του δώσει χρήματα, άρχισε να του μπήγει το μαχαίρι πισώπλατα στο λαιμό, την πλάτη και την σπονδυλική του στήλη. Ο δράστης αφού μαχαίρωσε συνολικά επτά φορές τον 52χρονο, πήδηξε από το ταξί ενώ ήταν εν κινήσει και χάθηκε στα στενά της περιοχής. Ο ταξιτζής προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο του οχήματος, όμως λίγα μετρά πιο κάτω έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα.

Υπάλληλος κρεπερί που είδε τον δράστη, τον κυνήγησε για αρκετή ώρα, όμως τελικά έχασε τα ίχνη του. Ένα κάτοικος της περιοχής που είδε το περιστατικό, έσπευσε να βοηθήσει τον τραυματισμένο άνδρα, που του έδωσε πλήρη περιγραφή του δράστη. Άνδρες της Σήμανσης έψαξαν για δακτυλικά αποτυπώματα στο ταξί του 52χρονου, αφού ο δράστης φέρεται ότι δεν φορούσε γάντια. Δύο αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον δράστη να τρέχει στην περιοχή, έχουν δώσει στοιχειά για τα χαρακτηριστικά του στους αστυνομικούς, που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Ρεπορτάζ: Δ. Τζιότζιου
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου