Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΚΙΕΣ


Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το Περού για να δουν τα αξιοθέατα της χώρας, αλλά για να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσουν με τις φώκιες. Περίπου 8.000 χαριτωμένα ζώα ζουν στα απομακρυσμένα νησάκια των ακτών της Λίμα, όπου την περισσότερη ώρα της ημέρας λιάζονται ή πιάνουν ψάρια. Οι τολμηροί βουτάνε στα κρύα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού και να κολυμπάνε μαζί τους.




Οι χιμπατζήδες ''κάνουν σχέδια'' για το μέλλον
Ο Σαντίνο, ένας χιμπατζής που ζει σε ζωολογικό κήπο της Σουηδίας έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Ο λόγος; τις ώρες που ο Κήπος είναι κλειστός για το κοινό, μαζεύει πέτρες και υλικά από τσιμέντο, ετοιμάζει με αυτά «όπλα» που τα πετάει στους επισκέπτες που τον ενοχλούν.
Η πράξη του αυτή, είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα όντα που μπορούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον.
Οι ειδικοί παρατήρησαν ακόμα ότι ο Σαντίνο, ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος όταν έριχνε τις πέτρες, ήταν πολύ ήρεμος την ώρα που τις μάζευε. Αυτό αποκαλύπτει ότι δεν δρούσε εν θερμώ, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Current Biology.
Ο ξεχωριστός χιμπατζής γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο του Μονάχου το 1978 και μεταφέρθηκε στη Σουηδία όταν ήταν 5 ετών.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός που ενδιαφέρεται για το μέλλον. Πολλά ζώα κάνουν κάτι ανάλογο:
== Ο σκύλος κρύβει το κόκαλο για να το έχει άλλη ώρα.
== Το χελιδόνι χτίζει τη φωλιά του για να την έχει και στο μέλλον (


Τέτοιο...ξεβράκωμα κανείς δεν το περίμενε στο Ευρωπαϊκό αυτό χιονοδρομικό κέντρο των Αλπεων. Καθώς το τελεφερίκ ανέβαινε, ο επιβάτης έγειρε απ έξω και παραλίγο να σκοτωθεί. Αλλά ευτυχώς τον συγκράτησε το παντελόνι του,

ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΥ: ΟΦΘΑΛΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ…ΚΑΡΔΙΑΣ
Το να κοιτάζεις επίμονα τα στήθη γυναικών είναι καλό για την υγεία των ανδρών και αυξάνει την υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής τους. Αυτό αποκάλυψε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων. Ανακάλυψαν ότι κοιτάζοντας επίμονα για 10 λεπτά ημερησίως τα στήθη μιας γυναίκας, είναι τόσο ευεργετικά όσο καλή είναι μισή ώρα ασκήσεων. Αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε επί 5 χρόνια σε μια ομάδα 200 ατόμων. Έδειξε ότι όλα τα άτομα που έβλεπαν τα στήθη για 10 λεπτά σε μια καθημερινή βάση, υφίστανται τους λιγότερους καρδιαγγειακούς πόνους, και είχαν τη λιγότερη υπέρταση από αυτούς που δεν κοίταζαν τα στήθη καθημερινά. Ο Δρ Karen Weatherby, που κατεύθυνε τις μελέτες, βεβαίωσε ότι: Η σεξουαλική διέγερση διευρύνει τη συχνότητα καρδιών και ωφελεί την κυκλοφορία. Είπε επίσης: «Σκέφτομαι ότι με την καθημερινή πρακτική, τα άτομα μπορούν να αυξήσουν την υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής τους σε τουλάχιστον 5 χρόνια. Σαν σύγχρονο άτομο πρέπει να ανησυχείτε για την υγεία σας Έτσι τι λέτε; είστε έτοιμοι να αρχίσετε τη θεραπεία.

Όλα όσα παρουσιάζονται στο Χάρμπιν, Ρωσία, γίνονται από τον πάγο (πάγος και φως). Η θερμοκρασία
εκεί φθάνει σε σαράντα βαθμούς υπό το μηδέν. Το Χάρμπιν απέχει 300 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ.
Χώρισαν τρίχρονα σιαμαία κορίτσια
Αυστραλοί χειρουργοί κατάφεραν να διαχωρίσουν με επιτυχία δυο τρίχρονες σιαμαίες αδελφούλες από το Μπανγκλαντές, σε μια μαραθώρινα επέμβαση που ξεπέρασε σε διάρκεια τις 24 ώρες.
Τα κοριτσάκια, η Τρίσνα και η Κρίσνα, που ήταν ενωμένα στο κεφάλι, πηγαίνουν «πολύ καλά» μετά την επέμβαση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα σήμερα. «Η στιγμή του διαχωρισμού ήταν πραγματικά εξωπραγματική», είπε στους δημοσιογράφους ο Δρ. Λίο Ντόναν, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας του Βασιλικού Νοσοκομείου Παίδων της Μελβούρνης.
Πλαστικοί χειρούργοι θα πρέπει να κλείσουν τα κρανία των παιδιών τα οποία θα παραμείνουν σε τεχνητό κώμα για πολλές ημέρες. Τα σιαμαία ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατα όταν εντοπίστηκαν, πριν από δύο χρόνια, σε ένα ορφανοτροφείο της Ντάκα. Οι γιατροί εκτιμούσαν ότι μια επέμβαση για τον διαχωρισμό τους είχε πιθανότητες επιτυχίας μόνο 25%.

-------------------------

«Μαγικά» γυαλιά-μεταφραστές
Μπορεί να μοιάζουν με γυαλιά αλλά δεν είναι, καθώς δεν διαθέτουν φακούς. Αντίθετα, αυτό που διαθέτουν είναι έναν ειδικό εξοπλισμό που προβάλει υπότιτλους και να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ατόμων που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, την ιαπωνική NEC, η συγκεκριμένη συσκευή-ονομάζεται Tele Scouter- θα βοηθά αρχικά υπαλλήλους που απαντούν σε αιτήματα πελατών. Θα προβάλουν δηλαδή στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού το ιστορικό ενός πελάτη, ενώ ο υπάλληλος θα μιλάει μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύεται ότι θα διευκολύνονται οι συναλλαγές.
Ωστόσο, η ίδια συσκευή, με ορισμένα πρόσθετα στοιχεία λογισμικού, θα μπορούσε να χρησιμεύσει και ως εργαλείο μετάφρασης. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προστεθεί και ένα μικρόφωνο στον εξοπλισμό, με τη βοήθεια του οποίου οι φωνές δύο ανθρώπων σε μια συζήτηση θα μεταφράζονται στη γλώσσα του ενδιαφερομένου και την ίδια στιγμή, θα ακούγεται η μετάφραση μέσω των ακουστικών ή θα προβάλλεται στη μορφή γραπτού κειμένου στον αμφιβληστροειδή.
«Με αυτόν τον τρόπο η συζήτηση δεν θα διακόπτεται», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Nec, Τακαγιούκι Ομινο. Ο ίδιος είπε ότι το σύστημα αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει εμπιστευτικές συνομιλίες, γιατί θα καταστήσει περιττή την παρουσία διερμηνέα.
Σύμφωνα με τη Nec, το Tele Scouter θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά σε ένα χρόνο. Αυτή θα είναι η αρχική έκδοση και δεν θα περιλαμβάνει το σύστημα της μετάφρασης. Το συγκεκριμένο σύστημα θα διατεθεί προς πώληση ένα χρόνο αργότερα, το 2011.
Η τιμή μιας παρτίδας 30 ακουστικών, χωρίς το λογισμικό της μετάφρασης, υπολογίζεται στα 55.000 ευρώ.


Αναζητούν εξωγήινους….
Οι αστρονόμοι και λοιποί επιστήμονες που διαθέτει το Βατικανό, αναζητούν στην πράξη απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, όπως κατέστη σαφές στη διάρκεια ενός πενθήμερου συνεδρίου αστροβιολογίας που διοργάνωσε η Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 και στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου, αστρονόμοι, γεωλόγοι, βιολόγοι, φυσικοί και άλλοι ειδικοί.
Σύμφωνα με τον πατέρα Φούνες, η αναζήτηση εξωγήινων δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη στον Θεό, αφού Αυτός είναι ο δημιουργός του σύμπαντος και δεν έχει όρια στη δημιουργική ελευθερία του, συνεπώς μπορεί να έχει δημιουργήσει μια ποικιλία έξυπνων όντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου