Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Αιματηρές ληστείες σε λίγες ώρες σε ψιλικατζίδικο και περίπτερο


16.11.2009

Δύο αιματηρές ληστείες σημειώθηκαν την Δευτέρα σε Μενίδι και Περιστέρι, με θύματα έναν ιδιοκτήτη ψιλικών και έναν υπάλληλο περιπτέρου. Στο Μενίδι δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέρα-μεσημέρι σε κατάστημα ψιλικών, την ώρα που μέσα ήταν ο 46χρονος ιδιοκτήτης με τον προμηθευτή του. Ο ένας από τους δράστες στάθηκε στην είσοδο, ενώ ο συνεργός του εισέβαλλε στο ψιλικατζίδικο με το όπλο προτεταμένο στα χέρια. Η προσπάθειά του ιδιοκτήτη να αφοπλίσει τον ληστή, λίγο έλειψε να του κοστίσει την ζωή του.
Ο 46χρονος άρπαξε ένα ρόπαλο και αιφνιδιάζοντας τον ληστή, τον χτύπησε και του έπεσε το περίστροφο. Ο κακοποιός όμως πρόλαβε να το πιάσει από το πάτωμα και τον πυροβόλησε δύο φορές. Μία από τις σφαίρες τον τραυμάτισε μόλις λίγα εκατοστά μακριά από τον πνεύμονα. Οι κουκουλοφόροι άρπαξαν το τσαντάκι του προμηθευτή με περισσότερα από 5.000 ευρώ και διέφυγαν πεζοί, αφήνοντας πίσω τους τις εισπράξεις του ταμείου και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος αιμόφυρτο στο πάτωμα. Εκτός από τους δύο κάλυκες, οι αστυνομικοί που έσπευσαν, βρήκαν στο πάτωμα και μία σφαίρα, γεγονός που μαρτυρά ότι ο ληστής πανικοβλήθηκε από το χτύπημα και όπλισε ξανά το πιστόλι των 9 χιλιοστών.
Αλλά και τα ξημερώματα της Δευτέρας τρεις ληστές δεν δίστασαν για 150 ευρώ να πατήσουν την σκανδάλη και να τραυματίσουν σοβαρά υπάλληλο περιπτέρου στην λεωφόρο Αθηνών-Καβάλας στο Περιστέρι. Τόσο ο ιδιοκτήτης ψιλικών, όσο και ο υπάλληλος του περιπτέρου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Θριάσιο Νοσοκομείο και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας αντίστοιχα.
Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου