Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Πρώτη στην ΕΕ η Ελλάδα και στην δράση των τσαντάκηδων


26.11.2009


Η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία και σε επιθέσεις πορτοφολάδων και τσαντάκηδων, κάτι που προκύπτει και από έρευνα της ΕΕ. Οι αετονύχηδες στήνουν καθημερινά καρτέρι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε δρόμους ακόμη και σε πάρκινγκ. Η περίοδος που κάνουν «χρυσές δουλειές» πλησιάζει και είναι οι ημέρες που οι γυναίκες έχουν εισπράξει και μεταφέρουν πάνω τους το δώρο των Χριστουγέννων. Μια τσάντα μισάνοιχτη και κρεμασμένη στον ώμο, ένα πορτοφόλι που εξέχει ελάχιστα από την τσέπη ενός παντελονιού, είναι αρκετά για να αλλάξουν κάτοχο με μια αστραπιαία κίνηση.

Πολυσύχναστοι εμπορικοί δρόμοι, ειδικά την περίοδο των γιορτών, μετατρέπονται σε παράδεισο για τους πορτοφολάδες και τσαντάκηδες. Τα θύματα των αετονύχηδων είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Κάποιες φορές όμως λόγω της απόγνωσης τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στα Κράτη-μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε πορτοφολάδες και τσαντάκηδες, καθώς το 4,2% των κατοίκων έχουν πέσει θύματα κάποιου πορτοφολά, την ίδια ώρα που ο μέσος όρος στα υπόλοιπα κράτη μέλη δεν ξεπερνά το 2%.

Δεκάδες επιβάτες πέφτουν θύματα των πορτοφολάδων στα μέσα μαζική μεταφοράς. Παρακολουθούν τα θύματά τους, επιβιβάζονται μαζί τους και έως την επόμενη στάση... τους έχουν ξαφρίσει. Ένα πορτοφόλι που κάνει φτερά από την τσέπη του ιδιοκτήτη του, αλλάζει με αστραπιαία ταχύτητα πολλά χέρια, προκειμένου να μπερδέψουν το θύμα, σε περίπτωση που αντιληφθεί άμεσα την κλοπή. Κατά τη διάρκεια των γιορτών οι περιπολίες των αστυνομικών αναμένεται να αυξηθούν σε όλες τις πόλεις.
Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου