Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Έτος 2050:




Βενετία, Χάγη και άλλες παραθαλάσσιες ευρωπαϊκές πόλεις περνάνε στην ιστορία σαν νέες «Ατλαντίδες», βυθισμένες κάτω από νερό. Η Μεγάλη Βρετανία από το 2007 προσπαθεί να εξοικειωθεί με τον «σιβηρικού» τύπου χειμώνα που έχει εξοντώσει τον πληθυσμό της. Στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη η θερμοκρασία ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου σε καθημερινή βάση.


Παράθυρο-«παγίδα» για επίδοξο διαρρήκτη στην Πορτογαλία

Εξαιρετικά άτυχος στάθηκε ένας νεαρός επίδοξος διαρρήκτης στην Πορτογαλία, που προσπάθησε να κλέψει ένα σούπερ-μάρκετ, αλλά αποδείχθηκε λίγο πιο χοντρός από όσο έπρεπε. Ο διαρρήκτης επιχείρησε να εισβάλει στο σούπερ-μάρκετ από φεγγίτη του υπογείου, ωστόσο σφήνωσε και έμεινε παγιδευμένος εκεί για 11 ώρες, μέχρι που τον συνέλαβε η Αστυνομία. Μάλιστα, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί, ο νεαρός έχασε και το παντελόνι του και πιάστηκε κυριολεκτικά με τα… σώβρακα.
Ρεπορτάζ: Π. Γκάτζιας
.......................................................

Έγκυος έπεσε στις γραμμές σταθμού Μετρό στη Νέα Υόρκη


Σκηνές αλλοφροσύνης εξελίχθηκαν μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών στον υπόγειο σταθμό Pacific Street της Νέας Υόρκης. Μόνο που τη φορά αυτή λιπόθυμη στις ράγες δεν βρέθηκε μια μεθυσμένη, αλλά μια γυναίκα στον 3ο μήνα, που έχασε τις αισθήσεις της λόγω εγκυμοσύνης. Η 31 ετών Τζέιμι Ρέιέπεσε στις ράγες, γέμισε μώλωπες στο πρόσωπο, όμως για καλή της τύχη δύο περαστικοί πήδηξαν στο κενό και την έσωσαν, την ώρα που ο συρμός πλησίαζε με ταχύτητα στο σημείο. Η Τζέιμι και ο σύζυγός της νιώθουν αιώνια υπόχρεοι στους «καλούς σαμαρείτες», που πήδηξαν στις γραμμές και έσωσαν την ίδια και το παιδί στην κοιλιά της.
Ρεπορτάζ: Γ. Κοντής

------------------------------

Ρεκόρ… ατυχίας για αστροναύτη στην προσωπική του ζωή

Το καλύτερο δώρο τη χειρότερη ώρα είναι έτοιμος να υποδεχθεί ο αστροναύτης της NASA Ράντι Μπέζνικ, καθώς η γυναίκα του θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους, όταν εκείνος θα βρίσκεται στο διάστημα. Χρόνια πριν, γυναικολόγοι είχαν αποκλείσει την πιθανότητα στη Ρεβέκα να αποκτήσει παιδί, για αυτό και το ζευγάρι υιοθέτησε ένα γιο, που σύντομα περιμένει την αδερφούλα του. Για τον Ράντι είναι η δεύτερη φορά, που η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού κατά τραγική ειρωνεία την ημέρα του γάμου του έχασε την ορκομωσία του στην Διαστημική Υπηρεσία.
Ρεπορτάζ: Γ. Κοντής

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου