Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Διαρρήκτες «ρήμαξαν» μαγαζιά και νοσοκομείο στην Πάτρα

20.11.2009

Σπίτια, καταστήματα, ακόμη και τα νοσοκομεία έχουν μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών στην καρδιά της Πάτρας. Οι επαγγελματίες «ποντικοί» δεν πτοούνται να χτυπούν σε πολυσύχναστους δρόμους, ούτε από συστήματα ασφαλείας. Στο κέντρο της πόλης οι διαρρήκτες χάραξαν με διαμάντι την τζαμαρία καταστήματος, μπήκαν μέσα και με την άνεσή τους ερεύνησαν κάθε συρτάρι και άρπαξαν μετρητά, χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας.

Ούτε οι φαρμακαποθήκες όμως του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» δεν γλίτωσαν από διάρρηξη. Ο θρασύτατος δράστης μπορεί να μην έμεινε πολύ ώρα στο χώρο, αφού σήμανε ο συναγερμός, ωστόσο πρόλαβε να αρπάξει σκευάσματα φαρμάκων και να εξαφανιστεί. Στην περιοχή της Αγίας Σοφίας οι διαρρήκτες καταστήματος με αξεσουάρ θαλάσσιων σπορ έφυγαν μόνο όταν καταδιώχθηκαν από οργισμένους κατοίκους, με όσα πρόλαβαν να αρπάξουν. Όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες στην Πάτρα, τις περισσότερες φορές τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών είναι μεγαλύτερα από τη λεία των κακοποιών.
Ρεπορτάζ: Χ. Αθανασάτος, Δ. Περγελής

20.11.2009
«Σαφάρι» της Αστυνομίας για κακοποιούς στη Θεσσαλονίκη
Η Αστυνομία διπλασίασε τις περιπολίες της στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, η οποία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Η κάμερα του ALPHA μάλιστα βρέθηκε μπροστά στη σύλληψη ενός φυγόδικου από άνδρες της ομάδας «Ζήτα». Οι αστυνομικοί γνωρίζουν καλά, ότι πολλές φορές οι παράνομοι μπορεί να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και όντας καλοντυμένοι και έχουν την προσοχή τους τεταμένη.

Ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολούν, έχει αυξηθεί σε μια προσπάθεια της Αστυνομίας να περιορίσει την εγκληματικότητα, η οποία σε ορισμένες περιοχές έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους 3 μήνες η δύναμη της ομάδας «Ζήτα» στην Θεσσαλονίκη από 40 αστυνομικούς έγινε πλέον 80. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι και ιδιαίτερα στην δυτική Θεσσαλονίκη ζητούν ακόμη περισσότερες περιπολίες, ώστε να ξανανιώσουν ασφαλείς, όπως λένε στις γειτονιές τους.

Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
-----------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου