Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ενας νεκρός από επίθεση πειρατών



Ενας Ουκρανός σκοτώθηκε από τα πυρά πειρατών που επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο, ανοιχτά του Μπενίν, ενώ έκλεψαν και περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου του σκάφους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας της Δυτικής Αφρικής χθες Τρίτη.
Το Cancale Star, μήκους 230 μέτρων, υπό Λιβεριανή σημαία, μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Νιγηρία όταν πειρατές έκαναν επιδρομή σ' αυτό σε απόσταση 18 μιλίων από τις ακτές του Μπενίν, δήλωσε ο Μαξίμ Αχογιό στους δημοσιογράφους.
«Επτά πειρατές διαφόρων εθνικοτήτων επιτέθηκαν στο πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο Cancale Star», είπε ο Αχογιό. «Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου. . . ένας Ουκρανός σκοτώθηκε".
«Ένας πειρατής, που είπε ότι είναι Νιγηριανός, συνελήφθη από το πλήρωμα και μεταφέρθηκε στο Κοτονού για ανάκριση», συνέχισε ο Αχογιό.
Διεξάγεται έρευνα για το τι ακριβώς εκλάπη από το χρηματοκιβώτιο, πρόσθεσε.
Οι επιθέσεις πειρατών σε δεξαμενόπλοια, φορτηγά και άλλα πλοία έχουν γίνει όλο και πιο συχνές στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αφρικής, αλλά δεν είναι τόσο συχνές στα νερά των χωρών της Δυτικής Αφρικής.
Το 24μελές πλήρωμα του τάνκερ αποτελούν Ρώσοι, Λιθουανοί, Ουκρανοί και Φιλιππινέζοι, κατά τον Αχογιό.

Μαχαίρωσαν οδηγό ταξί
Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ένας 52χρονος οδηγός ταξί στην περιοχή της Τούμπας.
Ο άτυχος 52χρονος νοσηλεύεταιστο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς, μόλις αναρρώσει.
---------------------------------------
Συλλήψεις εφήβων για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Η αστυνομία ζήτησε και έλαβε εντάλματα σύλληψης και σχεδιάζει να θέσει υπό κράτηση τους τέσσερις εφήβους, 15 ως 18 ετών την τρέχουσα εβδομάδα
Τέσσερα παιδιά στελεχών του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ στην Ιαπωνία σχεδιάζει να συλλάβει η αστυνομία της χώρας, μετά το σοβαρό τραυματισμό μιας μοτοσικλετίστριας εξ αιτίας ενός σχοινιού που φέρονται να είχαν δέσει, κόβοντας το δρόμο, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ.
Η 23χρονη υπέστη πολλαπλά κατάγματα, μεταξύ άλλων και στο κρανίο της, όταν το μοτοποδήλατό της πιάστηκε στο σχοινί και ανατράπηκε με αποτέλεσμα η οδηγός να τιναχτεί στον αέρα, να πέσει με σφοδρότητα και να συρθεί στην άσφαλτο κοντά στην αεροπορική βάση Γιοκότα των ΗΠΑ την 13η Αυγούστου, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Yomiuri Shimbun και άλλα ΜΜΕ.

Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι είδε τέσσερις ξένους πριν το τροχαίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ, που επικαλούνται μη κατονομαζόμενες πηγές.
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τρία αγόρια κι ένα κορίτσι στην περιοχή. Μάλιστα, οι τέσσερις έφηβοι φέρονται να «αντέδρασαν με ύποπτο τρόπο» όταν ανακρίθηκαν, αργότερα, από αστυνομικούς.
Η αστυνομία ζήτησε και έλαβε εντάλματα σύλληψης και σχεδιάζει να θέσει υπό κράτηση τους τέσσερις εφήβους, ηλικίας 15 ως 18 ετών, αυτήν την εβδομάδα, κατά τις ίδιες πηγές.
----------------------------------------

Ρατσιστική επίθεση στα καταστήματα τους καταγγέλλουν μετανάστες
Αιματηρή συμπλοκή με άγριους ξυλοδαρμούς, καταστροφές και τρεις τραυματίες ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα σε Άραβες και σε ομάδα νεαρών στο Νέο Κόσμο. Με σιδερολοστούς, τσεκούρια και βόμβες μολότοφ στα χέρια, περίπου 60 νεαροί που είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κράνη και κουκούλες, έκαναν γυαλιά-καρφιά καταστήματα μεταναστών στις οδούς Ντουρμ και Κασομούλη και μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την περιοχή.
Οι οδομαχίες γενικεύτηκαν γύρω από τα σπίτια των Αράβων, που άρχισαν να συγκεντρώνονται όταν είδαν τους νεαρούς να σπάνε τα καταστήματα και να τραυματίζουν τρία μέλη της κοινότητας. Όπως καταγγέλλουν οργισμένοι κάτοικοι και καταστηματάρχες, οι νεαροί βάνδαλοι φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα. Η Αστυνομία που έφθασε καθυστερημένα, όπως καταγγέλλουν οι Άραβες, προχώρησε σε 8 προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε ιστοσελίδα της ακροδεξιά οργάνωση διαψεύδει την συμμετοχή μελών της στα επεισόδια. Δύο Σύριοι νοσηλεύονται στο Τζάνειο σοβαρά τραυματισμένοι στο κεφάλι, ενώ άλλος ένας με σπασμένο χέρι πήρε εξιτήριο.
Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής
------------------------------------

Έξαρση εγκληματικότητας καταγγέλλουν επαγγελματίες στην Πάτρα
Σε έξαρση βρίσκεται η εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα, όπου οι ένοπλες ληστείες είναι καθημερινές, όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες της πόλης. Βίντεο-ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στην Πάτρα. Σε αυτό διακρίνεται ο κακοποιός φορώντας κουκούλα και κρατώντας ένα δίκανο στα χέρια, να εισβάλλει στο εστιατόριο, να πηδάει τον πάγκο και στρέφοντας το όπλο προς την έντρομη υπάλληλο, να της ζητά να ανοίξει το συρτάρι του ταμείου.
Επειδή η σοκαρισμένη κοπέλα καθυστερούσε, το άνοιξε μόνος του, άρπαξε τα μόλις 300 ευρώ που υπήρχαν και εξαφανίσθηκε. Με βάση το βίντεο αλλά και τη μαρτυρία της υπαλλήλου, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, ο δράστης να είναι σεσημασμένο πρόσωπο και να έχει χτυπήσει ξανά στο παρελθόν. Αντιμέτωποι με ένοπλους ληστές βρίσκονται πολύ συχνά όλο και περισσότεροι επαγγελματίες. Ο ιδικτήτης καταστήματος ψιλικών Γιάννης Σταυλιώτης έχει ξεχάσει πια πόσες φορές τον έχουν ληστέψει. Την τελευταία φορά δεν άντεξε και πιάστηκε στα χέρια με το ληστή, ο οποίος τελικά ξέφυγε.

Ανησυχία υπάρχει και στις τράπεζες της Πάτρας, καθώς οι ληστείες έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, όπως υποστηρίζουν οι τραπεζικοί. Πρόσφατα μάλιστα τέσσερις ληστές είχαν δώσει ραντεβού στο κέντρο της Πάτρας, όπου χωρίστηκαν σε ομάδες και λήστεψαν δύο τράπεζες, για να αποσπάσουν λεία 35.000 ευρώ. Οι πολίτες ανησυχούν, καθώς όπως καταγγέλλουν, οι ένοπλοι ληστές μπαίνουν πλέον οπουδήποτε χωρίς κανένα δισταγμό και ζητούν από την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα.

Ρεπορτάζ: Χ. Αθανασάτος
-------------------------------------

Περίεργες επιθέσεις με χειροβομβίδα και μολότοφ σε κομμωτήρια
Δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες και μολότοφ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κομμωτήρια στον Άγιο Δημήτριο και τον Κολωνό. Στο Μπραχάμι οι δράστες είχαν μετατρέψει μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, σε εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φυτίλι και δεύτερο πυροκροτητή. Η έκρηξη προξένησε μεγάλες ζημιές στο κατάστημα της Τζένης Αδαμίδου επί της οδού Μ. Καραολή 2, καθώς και σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στις τζαμαρίες γειτονικών πολυκατοικιών.

Σε απόγνωση η ιδιοκτήτρια, αναζητεί απαντήσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Στην Ακαδημία Πλάτωνος ένα άλλο κομμωτήριο παραδόθηκε στις φλόγες, όταν δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πέταξαν βόμβα μολότοφ. Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες στα κυκλώματα της νύχτας, που εκβιάζουν τους καταστηματάρχες για προστασία. Στον Κολωνό πάντως όλα τα κομμωτήρια της οδού Πλάτωνος έχουν μπει στο στόχαστρο κακοποιών, καθώς οι διαρρήξεις σε αυτά είναι συχνές. Όπως λένε μάλιστα οι ιδιοκτήτες, όταν κλείνουν τα καταστήματα, κανείς δεν φεύγει μόνος του, αλλά με συνοδεία. Πολλοί από τους καταστηματάρχες στον Κολωνό εξοπλίζουν πλέον τα μαγαζιά τους με ρολά και συστήματα ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής
----------------------------

24.11.2009
Δεσμοφύλακας σκότωσε 44χρονο για λόγους ερωτικής αντιζηλίας

Έγκλημα πάθους με θύμα έναν 44χρονο άνδρα και δράστη έναν 40χρονο υπαρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού αποκαλύφθηκε στον Πειραιά. Ο δράστης πήγε τα ξημερώματα της Τρίτης μαζί με την 24χρονη φίλη του στο σπίτι του θύματος και τον πυροβόλησε στα πόδια, επειδή όπως είπε στους αστυνομικούς, παρενοχλούσε την νεαρή γυναίκα, παρόλο που είχαν χωρίσει. Υποστήριξε ακόμη, ότι ήθελε μόνο να εκφοβίσει τον 44χρονο, γι’ αυτό τον πυροβόλησε στα πόδια, όμως ο άτυχος άνδρας πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο δράστης δεν προσπάθησε να φύγει και περίμενε τους αστυνομικούς, να τον συλλάβουν. Νωρίς το πρωί της Τρίτης εξάλλου βρέθηκαν ένας άνδρας νεκρός και ακόμη ένας σοβαρά τραυματισμένος μέσα σε διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια. Την Αστυνομία ειδοποίησαν οι γείτονες, που άκουσαν φωνές και ουρλιαχτά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μία ομάδα αλλοδαπών εισέβαλε στο διαμέρισμα και ένας από τους δράστες επιτέθηκε στους δυο νεαρούς από το Μπαγκλαντές, χτυπώντας τους στο σώμα και το κεφάλι. Οι αστυνομικοί θα περιμένουν την κατάθεση του τραυματία, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της επίθεσης

Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς
---------------------------------------

23.11.2009
Θύμα αστυνομικής βίας μπροστά στο παιδί της έπεσε 35χρονη
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο ειδικοί φρουροί του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, μετά τις καταγγελίες μίας μητέρας για απρόκλητη επίθεση. Η γυναίκα υποστηρίζει, ότι οι δύο αστυνομικοί την χτύπησαν και την οδήγησαν στο τμήμα με χειροπέδες μαζί με το μόλις 2 ετών παιδί της. Οργισμένα αντέδρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κύριοι αυτοί θα φύγουν αμέσως από το Αστυνομικό Σώμα και δεν θα επιστρέψουν ποτέ».

Η 35χρονη γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει κεντρικό δρόμο της Κυψέλης. Στα χέρια της κρατούσε ψώνια και έσπρωχνε το καρότσι με το δίχρονο παιδάκι της. Όπως καταγγέλλει, δύο ειδικοί φρουροί έφθασαν στο σημείο να την ρίξουν στο πεζοδρόμιο, να την χτυπήσουν στα πλευρά για να κάμψουν την αντίστασή της και να της περάσουν χειροπέδες, γιατί θεώρησαν ότι τους πρόσβαλε. Η καταγγέλλουσα περιγράφοντας στον ALPHA το περιστατικό, υποστήριξε ότι «περνούσαν δύο κυρίες από απέναντι και φωνάζουν δυνατά: "Κοίτα τι ζώα που είναι". Πήγα να προχωρήσω και κάποιος μου φώναξε από πίσω: "Εμάς είπες ζώα;"». Η γυναίκα που κατάγεται Αρμενία και έχει παντρευτεί Έλληνα, υποστηρίζει ότι πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό βίας, κρύβονται ρατσιστικά κίνητρα.

Όπως είπε, όταν της ζήτησαν τα χαρτιά της, τους απάντησε «άμα θέλετε να σας δείξω τα χαρτιά μου, ελάτε στο σπίτι» και της είπαν –όπως υποστηρίζει- ότι «να πας στην πατρίδα σου, να τα ζητάς αυτά. Να πας στην πατρίδα σου, να βρίζεις όποιον θέλεις» και της έβαλαν χειροπέδες μπροστά στο παιδί της. Μάλιστα, η γυναίκα καταγγέλλει, ότι οι ειδικοί φρουροί έδειξαν πλήρη αδιαφορία για το παιδί, καθώς όπως είπε στον ALPHA «με βάλανε στο αυτοκίνητο και το μωρό ήταν μόνο, περιφερόταν στο δρόμο πέρα-δώθε μονό του και το μωρό ερχόταν μπροστά στο αυτοκίνητο απ’ το παράθυρο και φώναζε ''μανούλα, μανούλα '' και αυτοί δεν έκαναν τίποτα».

Τελικά η 35χρονη μητέρα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα σιδηροδέσμια μαζί με το μόλις 2 ετών παιδί της. Εκεί όπως υποστηρίζει, την άφησαν ελεύθερη έπειτα από αρκετή ώρα, λέγοντας της να ξεχάσει όσα συνέβησαν. Σοκαρισμένη η καταγγέλλουσα τηλεφώνησε ακόμα και στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με απόφαση του οποίου οι δύο ειδικοί φρουροί τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η γυναίκα προτίθεται να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον τους.
Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
-----------------------------------------

Επίθεση με γκαζάκια
Εμπρηστική ενέργεια έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Βούρου, το οποίο στεγάζεται σε πολυκατοικία στην οδό Σολωμού 54, σημειώθηκε χθες το βράδυ.
Αγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, ο οποίος ανεφλέγη στις 7.38 και προκάλεσε μικρές ζημιές στην είσοδο. Δίπλα από το γραφείο του κ. Βούρου, το οποίο στεγάζεται στον 4o όροφο πολυκατοικίας, υπάρχει ένα ακόμη δικηγορικό γραφείο, η είσοδος του οποίου επίσης υπέστη μικρές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου