Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ο ταμίας της Εφορίας Αργοστολίου «ξεγέλασε» τους διαρρήκτες


17.5.2009



Ρεπορτάζ: Γ. Κουρδής

Άπραγοι έφυγαν οι ληστές από την Εφορία Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, καθώς μετά απο ολονύχτιες προσπάθειες την Παρασκευή, άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο, όμως δεν βρήκαν τίποτα μέσα, καθώς τα χρήματα ήταν κρυμμένα αλλού. Οι διαρρήκτες ήταν πλήρως εξοπλισμένοι και με μπουκάλες οξυγόνου για την οξυγονοκόλληση. Πρώτα έκοψαν τα εξωτερικά κάγκελα του κτιρίου από την πλευρά που δεν είναι ορατή από το δρόμο και αμέσως κατέστρεψαν το κύκλωμα συναγερμού και το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Στη συνέχεια έσπασαν πολύ εύκολα το τζάμι της πόρτας του ταμείου και άρχισαν να δουλεύουν το χρηματοκιβώτιο. Διάλεξαν το μεγάλο χρηματοκιβώτιο, το οποίο εκτός του ότι τους δυσκόλεψε πάρα πολύ, αφού τους βρήκε το ξημέρωμα, ήταν τελικά άδειο, όπως διαπίστωσαν όταν τελικά άνοιξαν την τρύπα, καθώς ο ταμίας Διονύσης Βασιλάτος είχε κρύψει το ποσό των 27.000 ευρώ σε άλλο σημείο. Ετσι, οι διαρρήκτες αναγκάστηκαν να τα παρατήσουν όλα και να φύγουν άπραγοι.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
--------------------------------------------------

17.5.2009
Ληστές προσποιούμενοι τους πελάτες άρπαξαν ταξί από οδηγό




Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η κούρσα ενός οδηγού ταξί, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας από δύο άτομα, τα οποία προσποιούμενα τους πελάτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του κλέψουν το αυτοκίνητο. Οι δύο νεαροί που επιβιβάστηκαν από το Μοναστηράκι στο ταξί του Άγγελου Κουτσουμάρη, δεν έμοιαζαν με ληστές. Καλοντυμένοι και μιλώντας άπταιστα Ελληνικά, του ζήτησαν να τους μεταφέρει στο Χαϊδάρι. Εκεί του έβαλαν ένα μαχαίρι από πίσω αρχικά στα πλευρά και στη συνέχεια στο λαιμό και αφού του πήραν τις εισπράξεις, του ζήτησαν να βγει από το ταξί.

Ο 63χρονος οδηγός μην έχοντας άλλη επιλογή, βγήκε από το αυτοκίνητο, αλλά ακόμη και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να τους σταματήσει, λέγοντας ότι δεν ήταν δικό του το ταξί, για να του απαντήσουν οι δράστες, ότι θα το έβρισκε τρία-τέσσερα στενά παρακάτω. Το αυτοκίνητο όπως ήταν φυσικό, δεν βρέθηκε πουθενά και πλέον ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης Σπύρος Τσάπρας κάνουν έκκληση σε όποιον το δει, να ενημερώσει αμέσως την Αστυνομία. Το ταξί είναι μάρκας TOYOTA Corolla, φέρει αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΑ 4311 και έχει ζάντες αλουμινίου.

Οι οδηγοί ταξί είναι ο εύκολος στόχος για τους κακοποιούς. Πριν από μερικές εβδομάδες ο 60χρονος ιδιοκτήτης ταξί Αναστάσιος Χριστοφόρου πάλεψε για να σώσει τη ζωή του, καταφέρνοντας να σταματήσει το μαχαίρι μερικά χιλιοστά από το λαιμό του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περισσότερες ληστείες σε ταξί γίνονται από τοξικομανείς, που αναζητούν λίγα χρήματα για τη δόση τους.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου