Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ισχυρότατη έκρηξη στην Αργυρούπολη


Πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες ήρθαν, όπως όλα δείχνουν, άνδρες του περιπολικού που έφτασε πρώτο στη Eurobank της Αργυρούπολης μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα.
Το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού που έφτασε στο σημείο είδε τέσσερις αγνώστους 100 μέτρα μακριά από την τράπεζα, τους κάλεσε για έλεγχο, όμως οι άγνωστοι έβγαλαν όπλα, τους απείλησαν και στη συνέχεια διέφυγαν. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, κρατούσε και ένα μεγάλο σάκο.
Σημειώνεται ότι της έκρηξης είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και η αστυνομία είχε προλάβει να αποκλείσει την οδό Αλίμου.
Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από 20 κιλά εκρηκτικών και ήταν μέσα σε βαλίτσα, την οποία είχαν τοποθετήσει οι άγνωστοι δίπλα στο ΑΤΜ της τράπεζας.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα, έσπασαν τζάμια κτηρίου που βρίσκονται γύρω από την τράπεζα, ενώ από το ωστικό κύμα κόπηκαν στη μέση δέντρα και κολώνες φωτισμού.
Η επίθεση στη Eurobank φαίνεται πως αποτέλεσε το αποκορύφωνα μιας νύχτας που σημαδεύθηκε από αρκετές επιθέσεις. Υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Πλατεία Παναγούλη στον Άγιο Δημήτριο έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης, όπως και πέντε οχήματα της επιχείρησης που ήταν σταθμευμένα στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Ρούμελης στη Νέα Ιωνία. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Εξάλλου, πυρκαγιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στην οδό Μυόνης στον Άγιο Δημήτριο। Από τη φωτιά τραυματίστηκε ο ένοικος του διαμερίσματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή:ANT1 Δημιουργία:12/5/2009 8:33 πμ Τελευταία ενημέρωση:12/5/2009 9:16 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου