Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Εξαπατούσε αγοραστές αυτοκινήτων παίρνοντας προκαταβολές


16.5.2009
Θύματα απατεώνων πέφτουν συχνά άνεργοι, που αναζητούν απεγνωσμένα δουλειά. Οι μικρές αγγελίες είναι για πολλούς ο τρόπος, για να βρουν εργασία, όμως πολλές φορές όχι μόνο δεν βρίσκουν, αλλά χάνουν και τα λεφτά τους, όπως έφερε την Παρασκευή στο φως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ALPHA. Εκτός όμως από την αγορά εργασίας, οι αγγελίες γίνονται συχνά εργαλείο απάτης από επιτηδείους και για αγορές αυτοκινήτων και διαμερισμάτων, όπως έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ALPHA το Σάββατο.

Ένας 28χρονος στην Θεσσαλονίκη εξαπατούσε τα θύματα του, αποσπώντας προκαταβολές για αυτοκίνητα που πωλούσε μέσω μικρών αγγελιών. Ο νεαρός απατεώνας όμως είχε την ατυχία, να πέσει για δεύτερη φορά στους ίδιους αγοραστές. Ο Κωνσταντίνος Αγγέλαρος και ο γιος του (φωτό) θέλοντας να αγοράσουν αυτοκίνητο έπεσαν στα πλοκάμια του 28χρονου επιτήδειου πριν 4 μήνες. Πρόσφατα, επιχειρώντας και πάλι να αγοράσουν αυτοκίνητο, αντίκρισαν εκ νέου τον νεαρό που τους είχε εξαπατήσει και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το ίδιο άτομο όπως ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, νοίκιαζε και ανύπαρκτες γκαρσονιέρες.

Μιλώντας στον ALPHA 46χρονος υποψήφιο θύμα του 28χρονου είπε ότι «δώσαμε ραντεβού για να δώσω τα λεφτά, δεν εμφανίστηκε και του έστειλα μήνυμα: "Τι θα γίνει, θα την νοικιάσεις την γκαρσονιέρα;". Δεν πρόλαβα, γιατί συνελήφθη, αλλιώς θα του έδινα και εγώ 150 ευρώ για ενοίκιο και 150 ευρώ για εγγύηση που ζητούσε και θα έχανα 300 ευρώ». Όπως έκανε γνωστό ο Αστυνομικός Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού και Οικονομικού Εγκλήματος, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών Θεσσαλονίκης Νικόλαος Κελίδης, ο συλληφθείς έκανε τις διαπραγματεύσεις με τα υποψήφια θύματά του μέσω κινητού τηλεφώνου και αποκάλυψε ότι την ώρα που ήταν κρατούμενος, δέχθηκε τηλεφώνημα από υποψήφιο θύμα. Η Αστυνομία εκτιμά, ότι θύματά του είχαν πέσει τα 3 τελευταία χρόνια αρκετοί Θεσσαλονικείς.

Ρεπορτάζ: Ρ. Κουβελιώτη,
Α. Σπηλιώτη, Γ. Κουρδής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου