Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Χάρισε τη σύνταξη του στο Δημόσιο και του ζήτησαν προμήθεια




Ένας συνταξιούχος των 700 ευρώ παρά τα λιγοστά του εισοδήματα αποφάσισε να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τη σύνταξή του υπέρ του Κράτους. Το παράδοξο είναι, ότι ο 83χρονος άνδρας από την Πάτρα για να δωρίσει τα 701 ευρώ της σύνταξής του, έπρεπε να πληρώσει 3,50 ευρώ επιπλέον ως προμήθεια. Ο Γιάννης Ανδριόπουλος (φωτό) δεν άντεξε, όπως είπε μιλώντας στον ALPHA, να ακούει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και αποφάσισε να βοηθήσει, δίνοντας τη σύνταξη του.

Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε, να πάρει πίσω την απόφαση του. Συμπολίτες που τον συνάντησαν στον δρόμο, μιλούσαν για το μεγαλείο ψυχής του 83χρονου. Παρά το γεγονός ότι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ζήτησαν 3,50 ευρώ επιπλέον ως προμήθεια, ο συνταξιούχος που ήταν αποφασισμένος, δεν έφερε αντίρρηση και κατέθεσε το ποσό υπέρ του Δημοσίου. Ο 83χρονος ξεκίνησε από το πρωί μπαίνοντας στην πρώτη τράπεζα που βρήκε μπροστά του. Εκεί όμως αρθήκαν να δεχθούν τα χρήματα και επόμενος σταθμός του ήταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οπού χωρίς να διστάσει καθόλου, πήγε αμέσως στο ταμείο.

Ο συνταξιούχος αμέσως μετά επισκέφθηκε και το παλιό, ερειπωμένο εργοστάσιο χαρτοποιίας «Λαδοπούλου» στην Πάτρα, όπου πέρασε μια ολόκληρη ζωή. Ο μαρασμός του εργοστασίου είναι κάτι, που του είχε στοιχίσει και δεν θα ήθελε, όπως είπε στον ALPHA, να το δει και στη χώρα του.

Ρεπορτάζ: Χ. Αθανασάτος, Γ. Κουρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου