Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Χιλή: Απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόσθηκε από χθες το βράδυ στην Κονσεπσιόν



Απαγόρευση κυκλοφορίας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από χθες στο βράδυ στην Κοσνεπσιόν, δεύτερη σε μέγεθος πόλη στη Χιλή, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό του Σαββάτου, και η οποία υπήρξε θέατρο λεηλασιών και αναρχίας μετά τη θεομηνία, μεταδίδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που αποφασίσθηκε από τις τοπικές στρατιωτικές αρχές, άρχισε να εφαρμόζεται από τις 21.00, τοπική ώρα (02.00, ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει έως τις 06.00 (11.00, ώρα Ελλάδος), ανακοινώθηκε στον πληθυσμό από μεγάφωνα.

Όποιες θα βρίσκεται κατά τη χρονική περίοδο αυτή αδικαιολόγητα στους δρόμους θα συλλαμβάνεται, θα παραδίδεται στην αστυνομία και θα κρατείται, ανακοινώθηκε από τις αρχές. Η απαγόρευση φαίνεται να τηρείται αυστηρά στο κέντρο της πόλης λίγο μετά την έναρξή της, με πολυπληθή παρουσία στρατιωτών, τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η Κονσεπσιόν, που απέχει 400 χλμ από το Σαντιάγο, αριθμεί 500.000 κατοίκους, και χθες έγινε θέατρο λεηλασιών στα σουπερμάρκετ, δεδομένης της έλλειψης αγαθών πρώτης ανάγκης.

iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου