Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η «γενιά των 700 ευρώ» αισθάνεται πλέον ως γενιά… 500 ευρώ



Λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, μιλούσαμε για τα προβλήματα της «γενιάς των 700 ευρώ». Τα πράγματα όμως είναι πλέον πολύ χειροτέρα για πολλούς νέους, καθώς το μπαράζ νέων φόρων περιορίζει ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους. Κάποιοι απ’ αυτούς μίλησαν στον ALPHA για το πώς βλέπουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ο Χρήστος Αδαμόπουλος είναι 24 ετών και σπουδάζει οπτικός. Γνωρίζει καλά την κατάσταση της οικονομίας μας και ελπίζει να βγει και κάτι καλό από τα νέα μέτρα, αν και ο ίδιος αισθάνεται ήδη φτωχότερος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ALPHA «με τα νέα μέτρα αισθάνομαι σαν να ανήκω στην γενιά των 400 ευρώ και όχι των 700». Αν και απαισιόδοξος για το μέλλον του, ελπίζει –όπως λέει- να βελτιωθούν τα πράγματα για την επόμενη γενιά. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν νέο 20 ετών, είναι να αισθάνεται, ότι χάνει τα νιάτα του, όπως είπε μιλώντας στον ALPHA η 22χρονη Σταματία Κούσουλα (φωτό), η οποία αισθάνεται σαν 45χρονη, όπως λέει. Τα νέα μέτρα της προκαλούν θλίψη και ήδη σκέφτεται να βρει και δεύτερη δουλειά, καθώς όπως λέει «θέλω να αγοράσω κάτι για μένα και δεν μπορώ».

Με ρηγμένη την ψυχολογία η Μελίνα Παπαμάρκου υπολογίζει, ότι θα έχει απώλεια στον μισθό της γύρω στα 150 ευρώ το μήνα. Λέει δε με παράπονο, ότι «δεν έχει θυσιάσει τίποτε για μένα το Κράτος, γιατί να θυσιάσω το μισθό μου εγώ;». Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης έχει λιώσει παπούτσια, για να βρει δουλειά στο αντικείμενό του, αυτό του συμβούλου ασφάλειας τροφίμων σε επιχειρήσεις. Αν και θιγμένος και αυτός από τα μέτρα, τα επικροτεί, αν όπως λέει «είναι να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».

Ρεπορτάζ: Μ. Λεκκάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου