Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Απατεώνες τάζουν δουλειές μέσω μικρών αγγελιών σε ανυποψίαστους Πατρινούς


Το κύκλωμα έχει μάλλον έδρα την Βόρειο Ελλάδα
Mε αγγελίες που δημοσιεύονται σε έντυπα της Πάτρας απατεώνες προσπαθούν να θησαυρίσουν εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών για δουλειά και την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που οδηγεί όλο και περισσότερους στην απόγνωση. Η καταγγελία που έγινε από Πατρινό στην Ασφάλεια, προκαλεί έντονο προβληματισμο και αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε διάβασε σε έντυπο της Πάτρας, την αγγελία μιας εταιρίας που αναζητούσε εργάτες για μια μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα στη Μεγάλη Βρετανία. Μέσω της αγγελίας, γινόταν γνωστό και το ύψος της αμοιβής. Δέκα ευρώ την ώρα. Ο πολίτης, επικοινώνησε με την εταιρία, ο υπεύθυνος της οποίας του ζήτησε να καταθέσει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό 250 ευρώ. Όπως του είπε, αυτά τα χρήματα αφορούσαν στα έξοδα μετακίνησής του στην Αγγλία όπου και θα εργαζόταν. για την έναρξη της εργασίας του.

Όταν ο πολίτης κατέθεσε τα χρήματα, βρέθηκε προ της μεγάλης έκπληξης. Ο υπεύθυνος της εταιρίας είχε κάνει…φτερά.

Άνδρες της Ασφάλειας έχουν αρχίσει έρευνες για τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την αγγελία αυτή και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ανοίξει οι οποίοι πιθανότατα αντιστοιχούν σε κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου