Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Διώκεται γιατί πυροβόλησε και τραυμάτισε ληστή στο σπίτι του


Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ένας κοσμηματοπώλης στην Ημαθία, ο οποίος πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο επίδοξο ληστή. Ο ληστής μαζί με τρεις συνεργούς του μπήκε στο σπίτι του 47χρονου, ενώ εκείνος και η οικογένεια του βρισκόταν μέσα. Ο κοσμηματοπώλης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον έναν από τους κακοποιούς, αλλά αν και ισχυρίσθηκε, ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, του απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι κάμερες ασφαλείας στην αυλή του σπιτιού κατέγραψαν τις κινήσεις των ενόπλων. Οι κακοποιοί χτύπησαν την πόρτα και επειδή ο 47χρονος δεν τους άνοιξε, την έσπασαν, μπήκαν μέσα και τον κυνήγησαν. Ο κοσμηματοπώλης έκλεισε την πόρτα του δωματίου που κοιμόταν τα τρία παιδιά του και πήρε το κυνηγετικό του όπλο. Ο 47χρονος κατάφερε και τους ξέφυγε για λίγο, βγήκε τρέχοντας από την κρεβατοκάμαρα και κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού του, για να γεμίσει το όπλο με φυσίγγια. Ο ένας από τους δράστες τον ακολούθησε και τον πυροβόλησε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Στη συνέχεια προσπαθώντας όπως υποστηρίζει να αμυνθεί, πυροβόλησε και εκείνος τραυματίζοντας τον έναν από τους δράστες στην πλάτη. Οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν βροχή μέσα στο σπίτι και οι επίδοξοι ληστές μετέφεραν τον τραυματία σε ένα αυτοκίνητο και έφυγαν, ενώ ο 47χρονος τους καταδίωξε για αρκετή ώρα. Ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο τραυματισμένος δράστης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται
.
Ρεπορτάζ: Δ. Τζιότζιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου