Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Αλεξανδρούπολη: Μπήκαν ανενόχλητοι σε δύο σπίτια και έφυγαν με ότι βρήκαν μπροστά τους.

Με δύο διαρρήξεις έκλεισε η εβδομάδα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο στην Παρασκευή άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο τουαλέτας σε οικία 27χρονης και αφήρεσαν ένα φορητό Η / Υ, ένα ρολόι χειρός, ένα ζεύγος γυαλιά ηλίου, μία βιντεοκάμερα και μία φωτογραφική μηχανή, η αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των δύο 2,500 Ευρώ.
..........................................
Το δεύτερο περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα 44χρονου κάτοικου Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο, όπου άγνωστοι δράστες εισήλθαν χωρίς παραβίαση και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα ρολόι χειρός και δύο ασημένια δαχτυλίδια συνολικής αξίας 700 Ευρώ. Οι δράστες και των δύο περιπτώσεων αναζητούνται ενώ προανάκριση ενεργεί η Υ.Α. Αλεξ / πολης.

........................................
Συνέλαβαν 21 λαθρομετανάστες μετά από καταδίωξη στην Αλεξανδρούπολη!
21 λαθρομετανάστες εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερών σε αγροτική περιοχή του Τυχερού. Οι αστυνομικοί, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας προς εντοπισμό και σύλληψη διακινητών - λαθρομεταναστών, παρακολουθούσαν διακριτικά για ώρα δύο οχήματα, ένα Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που έφτασαν στο σημείο, όπου οι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο φορτηγό και αναχώρησαν με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολης. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα δύο οχήματα, ενώ μετά από λίγο έκαναν σήμα στο φορτηγό αυτοκίνητο να σταματήσει. Ο οδηγός δεν υπάκουσε και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, πράγμα που τελικά δεν κατάφερε. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι το Ι.Χ. Φορτηγό ήταν κλεμμένο, καθώς επίσης ο οδηγός - διακινητής του στερείται άδειας ικανότητας οδηγήσεως αυτοκινήτου. Τα οχήματα κατασχέθηκαν όπως και τρία κινητά τηλέφωνα και δύο Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

.......................................

Κρατούνται στον Προμαχώνα
Μετανάστες κρυμμένοι σε χαρτοκιβώτια προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα




Σέρρες

Κρυμμένοι μέσα σε χαρτοκιβώτια με ρούχα που μετέφερε ρουμανική νταλίκα διεθνών μεταφορών προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα του Προμαχώνα 26 παράνομοι μετανάστες κυρίως αφγανικής καταγωγής, ανάμεσά τους 12 παιδιά.

Οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί σε έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε η νταλίκα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Κρατούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Προμαχώνα και θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες Σομαλούς και Παλαιστινίους που αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να απελαθούν από τη χώρα.

Ο Ρουμάνος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σερρών.

Newsroom ΔΟΛ, Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου