Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Θύματα διάρρηξης και ληστείας πάλεψαν με τους δράστες

22.1.2010

...Πρόσωπο με πρόσωπο με το διαρρήκτη του σπιτιού του ήρθε την Πέμπτη ο γιατρός Κώστας Βακαλίδης στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος χωρίς να φοβηθεί ούτε τον ίδιο, ούτε τις απειλές του, πάλεψε μαζί του και κατάφερε να τον τρέψει σε φυγή. Ο γιατρός κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία αγνώστου στο δωμάτιο και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του αποφάσισε να δράσει. Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA, άναψε το φως και αστραπιαία έπεσε πάνω του, αιφνιδιάζοντας τον.

...Όπως λέει, στη σκέψη ότι κινδύνευαν τα δύο μικρά παιδιά του, που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, δεν άκουγε τις απειλές του δράστη, που φώναζε ότι είχε όπλο. Συνέχισε να τον χτυπά, μέχρι να τον δει να πηδά σε άλλο μπαλκόνι και να φεύγει. Λίγη ώρα αργότερα κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, για να αναγνωρίσει τον διαρρήκτη, που εν τω μεταξύ συνελήφθη από την Αστυνομία. Λίγη ώρα νωρίτερα η αντίδραση γειτόνων και ενός αστυνομικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, βοήθησαν την Αστυνομία να συλλάβει έναν ακόμη ληστή, που με τον συνεργό του είχαν εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο.

..Οι ληστές οπλισμένοι με ένα περίστροφο μπήκαν στο κατάστημα του Γιώργου Παλουκίδη, ακινητοποίησαν τον ίδιο και τη σύζυγο του και όσο ο ένας άρπαζε τα κοσμήματα από τις προθήκες, ο άλλος είχε το πιστόλι στον κρόταφο του κοσμηματοπώλη. Λίγο πριν αποχωρήσουν, ο καταστηματάρχης άρχισε να παλεύει με τους κακοποιούς, οι οποίου άρχισαν να τρέχουν. Ο ιδιοκτήτης με κάποιους γείτονες και έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας τους καταδίωξαν και ακινητοποίησαν έναν από αυτούς. Στο σημείο βρέθηκε το πιστόλι των κακοποιών, ενώ αναζητείται ο δεύτερος δράστης.

Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής
.............................>>>>>>>>>.<<<<<<<<<...................................

22.1.2010
Νεαρή γυναίκα έχασε τον νεφρό της από επίθεση τσαντάκια
...Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών μια 25χρονη μόνιμη υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, η οποία έχασε τον αριστερό της νεφρό, μετά από επίθεση που δέχθηκε από τσαντάκια. Το μεσημέρι της Τετάρτης και ενώ η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της, άγνωστος της άρπαξε την τσάντα και η 25χρονη προσπαθώντας να την συγκρατήσει, σύρθηκε στο έδαφος και χτύπησε σοβαρά στον αριστερό νεφρό, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι προχώρησαν στην αφαίρεσή του. Την νεαρή υπαξιωματικό επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.
Ρεπορτάζ: Π. Καρσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου