Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κομπίνα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με πολυτελή αυτοκίνητα


Μία καλοστημένη κομπίνα εφάρμοσε μία 40χρονη, με θύματα περίπου 600 άτομα σε ολόκληρη την Ελλάδα και λεία που εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η 40χρονη και οι συνεργάτες της υπόσχονταν πολυτελή αυτοκίνητα στη μισή τιμή, έπαιρναν τις προκαταβολές και οι ανυποψίαστοι πελάτες δεν έβλεπαν ποτέ τα αυτοκίνητα. Οι καταγγελίες είναι πολλές και η υπόθεση έχει φθάσει στην Δικαιοσύνη. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από έναν δημόσιο υπάλληλο στα Ιωάννινα, ο οποίος έπεσε θύμα της σπείρας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο θυμάτων στα Ιωάννινα Δημοσθένη Δημοσθένους, μόνο από ανυποψίαστους πολίτες της περιοχής υπολογίζεται ότι η σπείρα απέσπασε περισσότερα από 500.000 ευρώ, παίρνοντας τους προκαταβολές από 2.000 έως και 10.000 ευρώ, ακόμη και όλο το ποσό της δήθεν αξίας του αυτοκινήτου. Ένα απ’ τα θύματα τους μιλώντας στον ALPHA είπε, ότι είχε την ατυχία να καταβάλει όλο το ποσό της αγοράς του αυτοκινήτου, το οποίο δεν είδε ποτέ. Στην καλοστημένη απάτη έπεσε θύμα ένας ακόμη κάτοικος Ιωαννίνων, ο οποίος μιλώντας στον ALPHA είπε, ότι οι απατεώνες επέλεγαν τα θύματα τους και έβαζαν κάθε φορά το κατάλληλο δόλωμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Δημοσθένη Δημοσθένους η 40χρονη επέλεγε κάποιους ανθρώπους ως δολώματα, με βάση τον μεγάλο κύκλο φίλων ή συγγενών που είχαν και στους οποίους πούλαγε πράγματι πολυτελή αυτοκίνητα μισοτιμής, αλλά με στόχο αυτοί να το διαδώσουν και να της φέρουν ανυποψίαστα θύματα ως πελάτες.

Ρεπορτάζ: Μ. Κολοβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου