Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αιματηρή ληστεία ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στο Ηράκλειο




Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Γαζί Ηρακλείου Κρήτης με θύμα ιδιοκτήτη πρακτορείο ΠΡΟΠΟ. Οι ληστές είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του 42χρονου Γιώργου Μαυράκη, ο οποίος μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητό του, δέχτηκε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς. Όταν αντιλήφθηκε, ότι το όπλο των ληστών έριχνε άσφαιρα, αντέδρασε και προσπάθησε να τους πείσει, να πάρουν μόνο τα χρήματα. Δεν περίμενε όμως, ότι οι δράστες θα τον πυροβολούσαν και με αληθινά πυρά στο πόδι.
Ρεπορτάζ: Χ. Λεοντάκης, Δ. Περγελής


Σε κλοιό εγκληματικότητας νότια και δυτικά προάστια της Αθήνας

Ο 42χρονος εισήχθη στο χειρουργείο και εκτιμάται ότι θα μπο΄ρέσει να αναρρώσει και να περπατήσει ξανά σε 3 μήνες. Η Αστυνομία εκτιμά, ότι οι ληστές ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι, καθώς αυτή τη φορά ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου μετέφερε περισσότερα από 5.000 ευρώ μέσα στη τσάντα. Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων προσπαθούν να μεταφέρουν τις εισπράξεις σε μικρά χρηματικά ποσά.


Διαρρήξεις, ληστείες, κλοπές, αρπαγές τσαντών, επιθέσεις με όπλα και στιλέτα αποτελούν καθημερινότητα στον Βύρωνα και τις γύρω περιοχές, τον Καρέα και την Καισαριανή. Συμμορίες κακοποιών ρημάζουν τις γειτονιές και οι κάτοικοι φοβούνται ακόμη και να βγουν από τα σπίτια τους. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που ακόμη δεν έχουν πέσει θύματα ληστών σε αυτές τις περιοχές, είναι ελάχιστοι. Στο Βύρωνα ακόμη ένας ιδιοκτήτης μίνι-μάρκετ έπεσε θύμα ληστών, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ μέσα σε κατάστημα.

Αν και η Αστυνομία έφθασε στο σημείο σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι κακοποιοί πρόλαβαν να διαφύγουν. «Κόκκινο» όμως χτυπά η εγκληματικότητα και στην Δυτική Αθήνα. Στους Αγίους Αναργύρους, το Μενίδι και το Καματερό οι κακοποιοί χτυπούν κυρίως καταστήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν περιορίζονται μόνο στα χρήματα, αλλά και στα εμπορεύματα. Όλοι ζητούν καλύτερη αστυνόμευση.

Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου