Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Στο έλεος συμμοριών αλλοδαπών η περιοχή πλατείας Βάθη




Η έρευνα του ALPHA για τις διαστάσεις της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται, καταγράφοντας μετά την Ομόνοια συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες στην πλατεία Βάθη, όπου οι έμποροι ναρκωτικών δρουν ανεξέλεγκτα μέρα-μεσημέρι, ενώ αντίπαλες συμμορίες αλλοδαπών λυμαίνονται την περιοχή. Οι περιπολίες της Αστυνομίας όπως λένε οι πολίτες, μπορεί να έχουν αυξηθεί, όμως δεν έχουν καταφέρει να αλλάξουν την κατάσταση.

Τοξικομανείς, τσαντάκηδες, βαποράκια και έμποροι ναρκωτικών, αδίστακτοι κακοποιοί, συνυπάρχουν στην πλατεία του… φόβου. Στους δρόμους γύρω από τη πλατεία Βάθη οι συμμορίες διαπράττουν καθημερινά επιθέσεις σε βάρος κατοίκων, καταστηματαρχών και ανυποψίαστων περαστικών. Η οδός Λιοσίων στη πλατεία Βάθη έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων, οπού οι αντίπαλες συμμορίες αλλοδαπών προσπαθούν να επιβληθούν η μία στην άλλη και να ελέγξουν την περιοχή. Πάνω στη πλατεία τα στέκια εμπόρων και τοξικομανών είναι πάντα εκεί. Κατά μήκος της οδού Μαιζώνος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας νεαρές κοπέλες εξωθούνται στη πορνεία.

Στην οδό Μάγερ μερικές φορές οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά και να φύγουν πριν νυχτώσει, όπως λένε οι ίδιοι, για να μην εισβάλει κάποιος κακοποιός ή και ναρκομανής, για να τους ληστέψει. Όσοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή, παρά τις περιπολίες που βλέπουν, παίρνουν και εκείνοι -όπως λένε- τα μέτρα τους, έτσι ώστε να μην είναι τα επόμενα θύματα.

Ρεπορτάζ: Γ. Κουρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου