Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Προσοχή από τους κλέφτες


Η Αστυνομία, με αφορμή τα συνεχή κρούσματα κλοπών από αυτοκίνητα και κλοπών αυτοκινήτων, συμβουλεύει το κοινό για ακόμη μια αφορά, ούτως ώστε να λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Σε ανακοίνωσή της, καλεί το κοινό να μην αφήνει τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα αξίας, σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και αν αυτό είναι κλειδωμένο.
Το γεγονός και μόνο ότι αυτά είναι ορατά από τους επίδοξους κλέφτες αποτελεί κίνητρο στο να διαπράξουν την κλοπή, αναφέρει.
Επιπλέον, να μην αφήνει το αυτοκίνητό του σε λειτουργία όταν δεν είναι στη θέση του οδηγού, να βεβαιώνεται ότι έχει αφαιρέσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, να κλειδώνει πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζει πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του, σε ασφαλές σημείο και να σταθμεύει πάντοτε το αυτοκίνητό του σε σημεία όπου υπάρχει επαρκής οδικός φωτισμός.
Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία, προσθέτει, καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών.
Παράλληλα, προειδοποιεί το κοινό να μην αφήνει ποτέ τα κλειδιά στη μηχανή ή στην πόρτα, ακόμα και αν θα λείψει έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να τοποθετεί συναγερμό στο αυτοκίνητό του, όπου υπάρχει γκαράζ να χρησιμοποιείται και αν παραστεί ανάγκη να αφήσει αντικείμενα στο όχημα, αυτά να τοποθετούνται κάτω από τα καθίσματα ή στο χώρο αποσκευών.
Εξάλλου, σε κάποιες περιπτώσεις οι επίδοξοι κλέφτες παραφυλάγουν έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και αφού ξεφουσκώσουν ελαστικό αυτοκινήτου πελάτη της τράπεζας, στη συνέχεια προθυμοποιούνται να τον βοηθήσουν, με στόχο την κλοπή των χρημάτων που έχει μαζί του
.
ΠΑΝ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου