Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Βομβιστική επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική στη λεωφόρο Συγγρού


28.12.2009


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την έκρηξη βόμβας το βράδυ της Κυριακής στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 23:01 ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία το ισόγειο του κτιρίου, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αν και δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης, οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν την επίθεση στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Σύμφωνα με κατοίκους και αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που αρχικά νόμιζαν ότι έγινε σεισμός. Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε μια εσοχή του κτιρίου από την πλευρά της οδού Γαλαξία, όπου στεγάζεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε απογευματινή εφημερίδα 15 λεπτά πριν από την έκρηξη και οι αστυνομικοί πρόλαβαν την τελευταία στιγμή να αποκλείσουν την περιοχή, καθώς σε γειτονικό εμπορικό κέντρο όπου στεγάζονται κινηματογραφικές αίθουσες, υπήρχε αρκετός κόσμος και ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος ήταν μεγάλος.

Μετά την έκρηξη ακόμη και καταστήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Συγγρού, δηλαδή σε απόσταση 100 μέτρων, υπέστησαν ζημιές από το ωστικό κύμα και τα θραύσματα που εκτινάχθηκαν. Η εκρηκτική ύλη είναι η ίδια με εκείνη που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη τον περασμένο Μάιο, δηλαδή ζελατινοδυναμίτιδα, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ρολόι. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι οι άνδρες ασφαλείας του κτιρίου παρόλο που είδαν ύποπτες κινήσεις από τις κάμερες ασφαλείας, δεν ειδοποίησαν την Αστυνομία. ΝΔ και ΣΥΝ καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους την επίθεση.

Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς,
Κ. Σαρικάς,Η. Καριοφύλλη,
Α. Κουβέλης, Μ. Αραμπατζόγλου
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου