Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Αδίστακτοι ληστές τράπεζας «γάζωσαν» αστυνομικούς στη Σαλαμίνα






Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Δευτέρα, όταν δέχθηκαν τα πυρά ληστών σε τράπεζα στη Σαλαμίνα. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τυχαία, πιθανόν για να κάνουν ανάληψη χρημάτων. Εκείνη την ώρα στην τράπεζα γινόταν ληστεία από δύο άτομα, τα οποία όταν τους αντιλήφθηκαν, άρχισαν να τους πυροβολούν. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρύτερα στο πόδι.

Οι δύο ληστές μπήκαν στην τράπεζα οπλισμένοι και αποφασισμένοι για όλα. Βγήκαν με τα χρήματα στα χέρια και κατευθύνθηκαν προς την κλεμμένη μοτοσικλέτα, που άφησαν στο σημείο και το κλεμμένο φορτηγάκι με το οποίο διέφυγαν. Ένα περιπολικό όμως έφθασε εκείνη την ώρα έξω από το υποκατάστημα με δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων πήγε στο ΑΤΜ. Οι ληστές βλέποντας τον άνοιξαν πυρ. Στο σημείο της συμπλοκής των ληστών με τους αστυνομικούς βρέθηκαν διάσπαρτοι κάλυκες. Όσοι βρεθήκαν στο σημείο, κάνουν λόγο για καταιγισμό πυρών από την πλευρά των ληστών και μάχη που έδωσαν μαζί τους οι αιφνιδιασμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι έπεσαν τραυματισμένοι.

Ο υπαρχιφύλακας φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι και η κατάσταση του είναι κρίσιμη, ενώ ο αρχιφύλακας τραυματίστηκε στο πόδι και στο θώρακα. Μετά την αιματηρή συμπλοκή οι δύο ληστές και οι συνεργοί τους που πιθανολογείται ότι τους περίμεναν έξω απ’ την τράπεζα, έγιναν άφαντοι. Όλη η Σαλαμίνα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε αστυνομικό κλοιό, καθώς είναι πολύ πιθανό, το κρησφύγετο των ληστών να είναι στο νησί.
Ρεπορτάζ: Η. Καριοφύλλη,
Χ. Μπόλκας, Γ. Κουρδής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου