Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Καταδίωξη ληστών με καταιγισμό πυροβολισμών στην Εύβοια



Καταδίωξη θρίλερ δύο κακοποιών μετά από ληστεία σε τράπεζα στο Αλιβέρι διαδραματίστηκε την Δευτέρα στη νότια Εύβοια. Οι ληστές αφού άρπαξαν 21.565 ευρώ από υποκατάστημα της Eurobank, διέφυγαν με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και κατέληξαν στην περιοχή της Ερέτριας. Πάνοπλοι αστυνομικοί με επικεφαλής τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμμετοχή ελικοπτέρου πήραν μέρος στη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι κακοποιοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να τους συλλάβουν.

Η αιματηρή καταδίωξη άρχισε λίγο μετά την ληστεία που έκαναν οι δράστες το μεσημέρι. Οι ληστές διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ. και στην Αμάρυνθο επιβιβάστηκαν σε άλλο. Εκεί ήρθαν τετ-α-τετ με αστυνομικούς. Με ένα αυτόματο όπλο και με πιστόλια, οι κακοποιοί προσπαθούσαν να γαζώσουν τα περιπολικά, για να ξεφύγουν. Μόλις έφθασαν στην Ερέτρια και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν και το δεύτερο αυτοκίνητο, ξέσπασε νέο μπαράζ πυροβολισμών με πλήρωμα περιπολικού που τους καταδίωκε. Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε στο πόδι τον έναν από τους ληστές, ο οποίος αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ ο συνεργός του κατάφερε τρέχοντας να τρυπώσει σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Για περισσότερες από 4 ώρες πάνοπλοι αστυνομικοί ερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή τους ξενώνες και τους χώρους του αχανές συγκροτήματος. Ο ληστής είχε κρυφτεί σε ένα bungalow και μολονότι είχε μαζί του ένα όπλο Tokarev, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, παραδόθηκε. Ο κακοποιός που τραυματίστηκε στο πόδι, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και η Αστυνομία τώρα ερευνά το ενδεχόμενο, η συμμορία να ευθύνεται και για άλλες ληστείες.

Ρεπορτάζ: Γ. Κουτσελίνης,
Π. Καρσιώτης, Δ. Περγελής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου