Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εν όψει



Τελευταία ενημέρωση:1/12/2009 12:18 μμ

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, μέσω του οποίου προειδοποιεί για πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία , μάλιστα, κάνει λόγο για ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα εκτός από τη Δυτική Ελλάδα θα επηρεάσουν σταδιακά την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Ανατολική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιανατολική νησιωτική Ελλάδα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πηγή:Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου