Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δύο κινηματογραφικές ληστείες σε Αιτωλοακαρνανία και Ρέθυμνο


1.12.2009

Δύο κινηματογραφικές ληστείες τραπεζών σημειώθηκαν σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη. Στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας ένοπλος ληστής φορώντας κράνος στο κεφάλι εισέβαλε στην Αγροτική Τράπεζα το πρωί και δεν δίστασε να πυροβολήσει τον διευθυντή του υποκαταστήματος. Ο κακοποιός εισέβαλλε στο υποκατάστημα λίγα μόλις λεπτά αφότου άνοιξαν οι πόρτες για το κοινό. Με δύο πυροβολισμούς στον αέρα πάγωσε το αίμα των υπαλλήλων, που είχαν ανοίξει το χρηματοκιβώτιο για τις ανάγκες της τράπεζας.

Χωρίς καμιά αναστολή πάτησε την σκανδάλη ξανά και η σφαίρα χτύπησε τον διευθυντή της τράπεζας στο πόδι. Ο ληστής βγήκε από το υποκατάστημα κρατώντας μια τσάντα που περιείχε χρήματα από τα ταμεία, επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία τον περίμενε συνεργός του και έγιναν «καπνός». Η Αστυνομία που χρειάστηκε αρκετά λεπτά να φθάσει από την Βόνιτσα, εκτιμά ότι πρόκειται για αδίστακτη συμμορία και δεν αποκλείεται να πρόκειται για δραπέτες. Το βράδυ της Δευτέρας στον Φουρφουρά Ρεθύμνου ληστές χρησιμοποίησαν μπουλντόζα και κατεδάφισαν σχεδόν το κτίριο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας για να ξηλώσουν το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες είχαν οργανώσει την εισβολή τους με κάθε λεπτομέρεια. Άρπαξαν το σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Κουρητών και λίγο έλειψε να ισοπεδώσουν ολόκληρο το κτίριο. Με αλλεπάλληλες μανούβρες διέλυσαν τους τοίχους, έβγαλαν το χρηματοκιβώτιο στο δρόμο και το φόρτωσαν σε ένα από τα δύο κλεμμένα 4Χ4 ημιφορτηγά, που είχαν σταθμεύσει απ' έξω. Οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο σε αγροτική τοποθεσία και αφού άρπαξαν περίπου 90.000 ευρώ που περιείχε, έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής, Χ. Λεοντάκης
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου