Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μία ληστεία κάθε σαράντα λεπτά...

Δεκατρεις ληστείες, πολλές από τις οποίες συνοδεύτηκαν από βίαια περιστατικά και τραυματισμούς των θυμάτων, σημειώθηκαν από χθες στις έξι το απόγευμα έως τις τρεις τα ξημερώματα Τρίτης.
 
Πλήθος ληστειών σημειώθηκε από χθες το βράδυ έως σήμερα τα ξημερώματα στην Αττική.

Από τις έξι το απόγευμα, έως λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα, διαπράχθηκαν 13 ληστείες και δύο απόπειρες.
Θύματα ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων, πεζοί, οδηγός ταξί, ηλικιωμένοι, γυναίκες, αλλοδαποί, διανομέας φαγητού και οδοντίατρος.

Οι τέσσερις από τις ληστείες σημειώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα και οι υπόλοιπες το βράδυ.



Ειδικότερα, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, δύο άγνωστοι πλησίασαν στον ταθμό του Προαστιακού στο Κορωπί δύο γυναίκες και αφού τις απείλησαν με όπλα ,τους άρπαξαν τις τσάντες τους.
Πέντε λεπτά αργότερα, δύο άγνωστοι οι οποίοι είχαν μπει ως πελάτες ,απείλησαν με πιστόλι στην οδό Κοντοσκαλίου 20 στην Κυψέλη οδηγό ταξί, και του άρπαξαν 300 ευρώ.
Στη 1.20 τα ξημερώματα, πέντε άγνωστοι επιτέθηκαν στη διασταύρωση των οδών Βλαβιανού και Πάτμου σε οδηγό μοτοσικλέτας και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και ξύλο στο κεφάλι και στο θώρακα, του άρπαξαν τσάντα με 7.000 ευρώ. Το θύμα διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα, δύο άτομα επιτέθηκαν σε υπάλληλο περιπτέρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 66 στα Εξάρχεια και αφού τον κτύπησαν, προσπάθησαν να του αρπάξουν τις εισπράξεις. Ο υπάλληλος αντέδρασε και οι δράστες διέφυγαν. Το θύμα διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Η πρώτη χθεσινοβραδινή ληστεία σημειώθηκε στις 6.07 ,στη συμβολή των οδών Δοξάτου και Προφήτου Δανιήλ στην Αθήνα, με θύμα ηλικιωμένο.


Δύο άγνωστοι του επιτέθηκαν ξαφνικά και αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι, του άρπαξαν, όπως κατέθεσε στην αστυνομία, περίπου 30.000 ευρώ. Το θύμα διεκομίσθη στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Στις 7.49, τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας εισέβαλαν σε κατάστημα με κινητά τηλέφωνα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μαντώς Μαυρογένους στην Αθήνα και αφού απείλησαν με μαχαίρι τον αλλοδαπό υπάλληλο, του άρπαξαν 250 ευρώ. Οι ληστές καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.
Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν στις 9.19 σε κατάστημα με κινητά τηλέφωνα στην οδό Περγάμου 23 στον Άγιο Παντελεήμονα και με την απειλή σιδερολοστών, αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του. Αυτός αντέδρασε και οι δράστες αποχώρησαν.

Την ίδια σχεδόν ώρα, δύο άγνωστοι πλησίασαν ηλικιωμένο ο οποίος βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Φιλοθέης στο Νέο Ηράκλειο, και αφού τον κτύπησαν, του άρπαξαν 3.000 ευρώ. Το θύμα διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Στις 9.28 δύο άγνωστοι οπλοφόροι εισέβαλαν σε πρακτορείο Προ-Πο, στην οδό Καλυψούς 103 στην Καλλιθέα και αφού απείλησαν με πιστόλι τον υπάλληλο, άρπαξαν από το ταμείο 550 ευρώ.
Στις 9.32 το βράδυ, τρεις αλλοδαποί σταμάτησαν με την απειλή όπλου αλλοδαπό διανομέα φαγητού στην οδό Αλαμάνας στο Μενίδι και του άρπαξαν 200 ευρώ.
Χίλια ευρώ από τα ταμεία του σούπερ μάρκετ «Ο.Κ.», στη συμβολή των οδών Χάσεν και Ηλία Ζερβού στα Πατήσια, άρπαξε άγνωστος οπλοφόρος, ο οποίος εισέβαλε λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ.
Δύο άγνωστοι απείλησαν στις 10.08 με πιστόλι ιδιοκτήτη περιπτέρου στο 37,5 χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών ?Σουνίου, στα Καλύβια, και του άρπαξαν 350 ευρώ και κάρτες κινητής τηλεφωνιάς.

Οδοντίατρο ο οποίος διατηρεί ιατρείο στην οδό Στρατηγού Ρόκκα στη Μάνδρα Αττικής λήστεψε στις 10.26 άγνωστος. Ο δράστης τον απείλησε με πιστόλι και του άρπαξε 100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στις 10.35 δύο αλλοδαποί κτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αλατσατών στο Αιγάλεω και της άρπαξαν 100 ευρώ.
Σπύρος Κουντούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου