Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σακαράκα έτοιμη για την "Επιστροφή στο μέλλον"


Ακούγεται σαν κάτι εξωπραγματικό  ή ακόμη και τρελό  αλλά κάποιος ισχυρίζεται ότι η εφεύρεση για να δημιουργηθεί  το ιπτάμενο αυτοκίνητο για «Επιστροφή στο Μέλλον» είναι μια πραγματικότητα.
Η εφεύρεση θα μπορούσε κάλλιστα να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος της τεράστιας  κυκλοφορίας που μαστίζει πολλές πόλεις. Πληροφορίες θέλουν να  έχει κατασκευαστεί μια αιωρούμενα έκδοση ενός αυτοκινήτου και όλα είναι έτοιμα για τη γραμμή παραγωγής.
Φτιαγμένο από μια φαινομενικά συνηθισμένο-800cc αυτοκίνητο Maruti, έχει έλικες οι οποίοι είναι τοποθετημένοι επί της οροφής με εκτεταμένα τόξα επι των τροχών. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο  είναι αξιοθέατο στην αεροπορική έκθεση  Aero India 2011 στο Bangalore.
Η Maruti ήταν το πρώτο μικρό αυτοκίνητο της Ινδίας, κατασκευασμένο το 1980 από τη Suzuki, και αποτέλεσε τη βάση του ΑΚ Vishwanath όπως ονομάζει το όνειρό του ο εφευρέτης.
Ο 52χρονος έχει περάσει τα τελευταία 16 χρόνια δουλεύοντας πάνω στην ιπτάμενη Maruti, ενώ ισχυρίζεται ότι έχει κάθετη απογείωση και έχει δοκιμαστεί σε αεροδυναμική σήραγγα σε κανονική κλίμακα.
Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει 40 πατέντες, ενω δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η  έμπνευσή του προέρχονταν από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης και της ικανότητας που έχουν οι μέλισσες.

http://www.7news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου