Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σάλος για διαγωνισμό ραδιοφωνικού σταθμού που δίνει δώρο... νύφη

   Επικαιροτητα.................................................



Στο στόχαστρο δριμείας κριτικής βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός «The Rock Fm» στη Νέα Ζηλανδία, με αφορμή το πρωτότυπο έπαθλο που επέλεξε να προσφέρει σε ένα διαγωνισμό που απευθύνεται στον ανδρικό πληθυσμό. Το βραβείο είναι μια σύζυγος από την Ουκρανία! Μάλιστα ο νικητής θα γνωρίσει την υποψήφια σύζυγο μέσω ενός εξειδικευμένου ουκρανικού γραφείου συνοικεσίων, που έχει επιφορτιστεί με το να βρει την πιο ταιριαστή νύφη.
Ο επίδοξος γαμπρός θα πετάξει με έξοδα του ραδιοφωνικού σταθμού μέχρι την Ουκρανία, όπου θα μείνει για 12 μέρες, έχοντας στην τσέπη του 2.000 δολάρια, για να τα ξοδέψει όπου εκείνος επιθυμεί (προφανώς για να διασκεδάσει την υποψήφια νύφη). Στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού αναφέρεται: «Αλήθεια θα γίνει και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που δε θα μπορούν να κρατηθούν», ενώ σε άλλο σημείο διαβάζουμε «αν ενδιαφέρεστε για τα ιερά δεσμά του γάμου με μία ''καυτή'' αλλοδαπή, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Όπως μαθαίνουμε ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου και οι πέντε επικρατέστεροι υποψήφιοι γαμπροί θα υποβληθούν σε ψυχολογικά τεστ, πριν ανακοινωθεί ο τελικός νικητής. Το γεγονός ότι τα ονόματα και οι φωτογραφίες των υποψήφιων γαμπρών δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σταθμού, δεν έχει πτοήσει αρκετούς Νεοζηλανδούς που έχουν συμπληρώσει τις αιτήσεις.
Ο διευθυντής προγράμματος του «The Rock FM», Μπραντ Κινγκ, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό με χιούμορ, τονίζοντας ότι δεν αναγκάζουν κανέναν να παντρευτεί, ούτε πρόκειται να φέρουν γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία. Εκείνοι απλώς δίνουν την ευκαιρία. Το τι θα κάνουν τελικά είναι μια απόφαση που θα πάρουν μόνοι οι συμμετέχοντες.
Από την πλευρά της η κοινωνική ακτιβίστρια Σου Μπράντφορντ, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός αυτός έφερε τους εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε νέα... χαμηλά επίπεδα και επισημαίνει ότι είναι ενοχλητικό το γεγονός πως κάποιοι εκμεταλλεύονται μία από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες σχέσεις για διαφημιστικούς λόγους.
Την ίδια στιγμή στην Ουκρανία -όπου η είδηση έχει ήδη βρει θέση στα δελτία ειδήσεων- έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις για αυτό το περιστατικό από φεμινιστικές οργανώσεις, αλλά και από απλούς πολίτες, που θεωρούν ότι προσβάλλεται η χώρα τους όταν ταυτίζεται με τέτοιες πρακτικές.
Απομένει να δούμε εάν ο «The Rock Fm» θα επιμείνει στην απόφασή του, αν και σίγουρα ήδη έχει κερδίσει δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο… από το πουθενά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου