Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Προφυλακίστηκαν οι δύο πρώτοι της συμμορίας των απαγωγέων



Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων
Eurokinissi
Αθήνα

Προηγούμενο άρθρο:
Απολογούνται τα μέλη της συμμορίας των απαγωγέων Παναγόπουλου (8/7/2009)

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τα δύο πρώτα μέλη της συμμορίας των απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, οι οποίοι μετά από σύσταση των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν να απολογηθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπερασπιστική τακτική, καλό θα ήταν αν μην απολογηθούν αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχει συμπληρωθεί ολόκληρη η δικογραφία.

Την Τετάρτη, απολογούνται οι πέντε εκ των 10 συλληφθέντων. Σύμφωνα με την αστυνομία στη συμμορία συμμετείχαν 16 άτομα, εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ ένας ακόμη αναζητείται.

Εις βάρος των «15» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές.

Κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για τις εκρήξεις που αφορούν την έως τώρα εκκρεμούσα δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το κρησφύγετο της συμμορίας, καθώς και για τα λύτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, επανεξετάζεται η λεπτομερέστατη κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία ο εφοπλιστής Π.Παναγόπουλος για τις συνθήκες κράτησής του κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Και μία διαθεσιμότητα

Εν τω μεταξύ, σε διαθεσιμότητα έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλη Κυριακάκη.

Επίσης, ο κ. Δένδιας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος του, όπως και τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με την εντολή να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2009.

Αιτία αποτέλεσε η αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησής του από την υπηρεσία, όπως και η ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης από τη διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής, Χριστίνα Πέτρου, ότι ο εν λόγω διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατουμένου και φερόμενου ως εκ των «εγκεφάλων» της υπόθεσης της απαγωγής Παναγόπουλου από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.

Μεταγωγή η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ύστερα και από την αρνητική εισήγηση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Μητρόπουλου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή των φυλακών Αγιάς από την Υπηρεσία, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και της Προκαταρκτικής Εξέτασης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των οποίων θα διενεργηθούν τα νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου