Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι αδειούχοι


08:35, ανανέωση: πριν 39'
Στο δρόμο της μεγάλης φυγής βρίσκονται από σήμερα οι αδειούχοι του Αυγούστου, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τις μεγάλες πόλεις.
Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι για ακόμα μία χρονιά τα νησιά. Γεμάτα φεύγουν τα πλοία, ενώ 35 δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά και 20 από το λιμάνι της Ραφήνας.
Τα μελτέμια στο Αιγαίο, θα φθάσουν σήμερα τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, χωρίς πάντως προς το παρόν να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
«Γύρω στους 45.000 επιβάτες θα αναχωρήσουν σήμερα από το Μεγάλο Λιμάνι. Η κίνηση είναι λίγο πάνω από τα περσινά επίπεδα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Λεοντάρας, διοικητής πρώτου Λιμενικού Τμήματος Πειραιά. Μεγάλη κίνηση προέβλεψε για το Σάββατο και την Κυριακή.
Επί ποδός βρίσκεται και η τροχαία. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ ισχύει η γνωστή απαγόρευση για τα φορτηγά στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών. Οι οδηγοί πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή, καθώς συνεχίζονται τα έργα στην Αθηνών - Λαμίας, από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια και στη Μαλακάσα. Έργα εκτελούνται και στην Κορίνθου - Τριπόλεως.
Όπως εξήγησε μέσω του ΑΝΤ1 ο Αστυνομικός Διοικητής Διεύθυνσης αυτοκινητοδρόμων Αττικής, Γιώργος Γλυκοφρύδης, η κίνηση στο ρεύμα εξόδου από το 27ο έως το 34ο χιλιόμετρο γίνεται από δύο λωρίδες και αν υπάρξει το μεγάλο μποτιλιάρισμα θα δώσουν στην κυκλοφορία και λωρίδα από το τμήμα των έργων.
Εν τω μεταξύ, σχετικά ικανοποιητική κρίνει την κίνηση στον εγχώριο τουρισμό ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιάννης Ευαγγέλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. «Υπάρχει κίνηση τον Αύγουστο αν και είναι ο ακριβότερος μήνας. Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος επιλέγει πλέον κοντινότερους προορισμούς και για λιγότερες ημέρες»,


ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου