Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Προφυλάκιση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κροατία



13:50
Την προφυλάκιση, διάρκειας 30 ημερών, τριών υπόπτων για πρόκληση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, στην Κροατία , στο τουριστικό θέρετρο Καστέλ, με τραγικό απολογισμό έξι νεκρούς και 55 τραυματίες και τη διεξαγωγή έρευνας διέταξε ο δικαστής του Σπλιτ, Νταφόρ Σβαλίνα.
Το τρένο εκτελούσε το Ζάγκρεμπ - Σπλιτ και εκτροχιάστηκε σε απόσταση 30 χλμ. από το Σπλιτ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν δύο ξένοι τουρίστες, ένας Ισπανός και μία Γαλλίδα. Δύο ακόμη ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 48ωρη κράτηση.
Προφυλακισμένοι θα παραμείνουν ο διευθυντής του τομέα Οικολογίας και Προστασίας του Κροατικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ΗΖ), Ίβαν Μέντακ, ο διευθυντής της εμπορικής επιχείρησης «In-trade», Ίβαν Τομάσκοβιτς και ο σύμβουλος της επιχείρησης, Γιόζο Μπάζινα.
Από τη συγκεκριμένη εταιρία ο Κροατικός Οργανισμός Σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, υπό ύποπτες συνθήκες προμηθεύθηκε χημικό υγρό, που εμποδίζει ανάφλεξη, όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με το οποίο είχαν ψεκαστεί οι σιδηροδρομικές γραμμές και σύμφωνα με τους ανακριτές προκάλεσε πιθανότατα το δυστύχημα.
Ελεύθεροι αφέθηκαν ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας από πυρκαγιά του Κροατικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Ντράγκι Ρόγκολι και ο επικεφαλής του σώματος εθελοντών πυροσβεστών στην περιοχή Στρούζατς - Κούτινα, Μπράνκο Τίσλιαρ.

ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου