Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Από τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που ορισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότωφ σε τράπεζα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχέδιου για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες από την πυροσβεστική πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο της τράπεζας και βρήκαν τραγικό θάνατο από μολότωφ.


Η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι τρία πτώματα βρέθηκαν μέσα στην τράπεζα, ενώ αναφέρθηκε ότι ακόμη ένα κτίριο έχει παραδοθεί στη φωτιά και επτά ακόμη άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα, οι δύο σε πιο κρίσιμη κατάσταση. Τουλάχιστον δέκα άτομα ήταν οι εγκλωβισμένοι και αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η τράπεζα λαμπάδιασε, ενώ η πορεία επέτρεψε στα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν, καθώς και σε ασθενοφόρα, που βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα στην έκρυθμη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ακόμη, τρία κτίρια στην αρχή της Συγγρού πυρπολήθηκαν και έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ ήδη έχουν σπεύσει στον τόπο της φωτιάς πυροσβεστικά οχήματα και προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως άνθρωποι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες πηδώντας από τα μπαλκόνια των κτιρίων που φλέγονταν.
Πηγή: ant1online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου