Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πήρε ο κλέφτης το 100 να καταγγείλει ότι τον... έκλεψαν!


«ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ, με κλέψανε. Σας παρακαλώ ελάτε στην οδό Ρεστωδίου». Ο 30χρονος αλγερινός διαρρήκτης που κάλεσε χθες το βράδυ την Αμεση Δράση για να καταγγείλει τη «διάρρηξη» στο σπίτι του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί και ο «κλέφτης» του σπιτιού του φορούσε στολή.


«Περιμένετε κύριε για λίγο στη γραμμή σας», απάντησε η αστυνομικός που ειδοποίησε τους συναδέλφους της να σπεύσουν στην περιοχή των Ελληνορώσων και να περάσουν χειροπέδες στο μέλος της σπείρας που είχε στο ενεργητικό της 70 διαρρήξεις στα νότια προάστια. Οταν εμφανίστηκε το περιπολικό ο Αλγερινός, ο οποίος εκτός των άλλων είχε και πλαστά έγγραφα διαμονής, με αίσθημα ανακούφισης άρχισε να απαριθμεί τα «κλαπέντα». «Θα μας τα πείτε όλα στο τμήμα», του απάντησε ο αστυνομικός που του πέρασε τις χειροπέδες.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν μου έτυχε κλέφτης να τηλεφωνήσει για να καταγγείλει την κλοπή των κλοπιμαίων του», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Ασφάλειας που συμμετείχε στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολυμελούς σπείρας αλλοδαπών που αφαιρούσαν αντικείμενα μέσα από Ι.Χ.


Η σπείρα πρωτοεμφανίστηκε στα νότια προάστια πριν από 5 μήνες. Στο διάστημα αυτό είχαν καταγγέλθηκαν 68 διαρρήξεις Ι.Χ. από τα οποία είχαν αφαιρέσει ό,τι έβρισκαν μέσα. Ραδιόφωνα, φορητούς υπολογιστές, ρολόγια, ρούχα. Η αστυνομία ωστόσο εκτιμά πως η σπείρα που αποτελούνταν από τουλάχιστον 8 άτομα είχε διαπράξει μεγάλο αριθμό διαρρήξεων και στη Δυτική Αττική.
Παγίδευσαν τα τηλέφωνα


Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τα ίχνη της σπείρας πριν από δύο μήνες, όταν κατάφεραν να παγιδεύσουν κάποια από τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διαρρηκτές. Από την παρακολούθηση προέκυψε πως η σπείρα χρησιμοποιούσε νοικιασμένα αυτοκίνητα και ο μεγαλύτερος όγκος των κλοπιμαίων μεταφέρονταν σε δύο σπίτια στην περιοχή των Ελληνορώσων. Από εκεί τα κλοπιμαία συσκευάζονταν και μεταφέρονταν σε ενεχυροδανειστήρια στην πλατεία Ομονοίας και εκεί πωλούνταν. Οι αστυνομικοί περίμεναν την ευκαιρία να πιάσουν τα περισσότερα από τα μέλη της σπείρας με αρκετά κλοπιμαία.
Το βράδυ της Κυριακής τρία μέλη της σπείρας, ένας Αλγερινός, μια πολωνή συνεργός και ένας Αιγύπτιος, προσπάθησαν να παραβιάσουν τα αυτοκίνητο μιας γυναίκας που διασκέδαζε σε ταβέρνα στο Μαρκόπουλο. Χτύπησε όμως ο συναγερμός και οι τρεις συνελήφθησαν. Η Αστυνομία πήγε κατευθείαν και στο σπίτι του 30χρονου αλγερινού συνεργού τους. Με τη βοήθεια κλειδαρά διέρρηξαν την πόρτα και βρήκαν μέσα εκεί δεκάδες από τα κλοπιμαία. Φεύγοντας άφησαν την πόρτα ανοικτή. Οταν ο Αλγερινός επέστρεψε και βρήκε το σπίτι άνω- κάτω το πρώτο που σκέφτηκε ήταν να φωνάξει την Αστυνομία για να συλλάβει τους «κλέφτες» του κλέφτη. Δύο ημέρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί στο Χαϊδάρι άλλοι 4 Αλγερινοί, που όπως προέκυψε είναι και αυτοί συνεργοί των συλληφθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου