Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010
,,. νέα αγροτικά μπλόκα.
Αποζημιώσεις ζητάει η Βουλγαρία. Όχι στην αυθαιρεσία λέει η κυβέρνηση.
Όχι απλά παραμένουν στα μπλόκα αλλά σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, ενώ ένα ακόμη μπλόκο έκανε την εμφάνιση του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα στην παλαιά γέφυρα του Νέστου στο Νομό Ξάνθης όπου οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο συμβολικά για 2 περίπου ώρες. Από την άλλη πλευρά μικροεντάσεις δημιουργήθηκαν στο μπλόκο στον κόμβο της Αμφίπολης
-------------------------------------------------------------------------------------
Έκλεψαν κατασχεμένο αυτοκίνητο από τη ΓΑΔΑ.
..Αυτοκίνητο που είχε κατασχεθεί, εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια των φρουρών. Στις 6.30 το πρωί ένα ζευγάρι άνοιξε με κλειδιά αυτοκίνητο το οποίο είχε κατασχεθεί μετά απο επιχείρηση της Αστυνομίας σε εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών. Οδηγός και συνοδηγός έφτασαν στη ΓΑΔΑ με ταξί, πήγαν στην οδό Προύσσου -οπου οι αστυνομικοί παρκάρουν τα κατασχεμένα αυτοκίνητα- και αφού το άνοιξαν, έβαλαν μπροστά και έφυγαν ανενόχλητοι.
Το μεσημέρι το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στους Αγίους Αναργύρους αλλά όχι και το ζευγάρι που καταζητείται.
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις ειδικοί φρουροί κι ένας αστυφύλακας ενω έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.
-------------------------------------------------------------------------------------
Αιτή: ανασύρθηκε ζωντανός μετά από 12 μέρες
Νεαρός άνδρας που είχε παγιδευτεί 12 ημέρες κάτω από τα ερείπια κτιρίου στην Αϊτή ανασύρθηκε ζωντανός από Έλληνες και Γάλλους διασώστες. Παράλληλα όμως, τα σωστικά συνεργεία έχουν σταματήσει επισήμως τις έρευνες για επιζώντες στρέφοντας την προσοχή τους στην -καθοριστικής σημασίας, στην παρούσα φάση- παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ανοικοδόμησης, καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια έχουν πλέον σχεδόν εκμηδενιστεί. Ο 24χρονος Γουίζμοντ Εξάντους είχε την «τύχη» να παγιδευτεί σε σημείο όπου είχε πρόσβαση σε τρόφιμα.
Ο Εξάντους, ταμίας του ψιλικατζίδικου που λειτουργούσε στο ισόγειο του πανδοχείου Napoli Inn, κατάφερε να επιβιώσει χάρη στα τρόφιμα και τα αναψυκτικά που υπήρχαν στο κατάστημα. Παρόλα αυτά, μετά από 12 ημέρες είχε πάθει το λεγόμενο «σύνδρομο της κατάχωσης»: δεν ήξερε τι ώρα ήταν ούτε ακριβώς πού βρισκόταν. «Πεινούσα πολύ, αλλά ονειρευόμουν κάθε νύχτα την στιγμή που θα με ανακάλυπταν» ανέφερε μετά τη διάσωσή του. Τα δέκα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες) ταξίδεψαν μέχρι την Καραϊβική, για να βρεθούν στο πλευρό των ανθρώπων της. Το ταξίδι των κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), Αθανάσιος Σωτηράκης, περιέγραψε ότι τα μέλη της αποστολής έφτασαν πρώτα αεροπορικώς στον Αγιο Δομίνικο κια από εκεί «βρίσκοντας με χίλια ζόρια ένα μεταφορικό μέσο, που στοίχισε 1.000 ευρώ, κατάφεραν μετά από ένα ταξίδι άνω των 10 ωρών να φτάσουν στον καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών», σε μια περιοχή που τρανταζόταν διαρκώς από μετασεισμούς, με κομμένες τηλεπικοινωνίες, με ελάχιστα μέσα να διευκολύνουν τη δουλειά τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου