Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

To Boeing 747-8 Intercontinental, το αεροπλάνο που πήρε πλέον τον τίτλο του «μακρύτερου» επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο


Posted:
Απογείωση για το νέο εντυπωσιακό Boeing 747 (video)

Μετά από 42 χρόνια και την πρώτη εμφάνιση του Jumbo 747 ήρθε η ώρα για τη νέα γενιά! To Boeing 747-8 Intercontinental, το αεροπλάνο που πήρε πλέον τον τίτλο του «μακρύτερου» επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, έκανε τη παρθενική του πτήση την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011. Το πρώτο αεροπλάνο θα πρέπει να εκτελέσει δοκιμαστικές πτήσεις τουλάχιστον 600 ωρών πριν, αν όλα πάνε καλά, αρχίσουν οι παραδόσεις στις εταιρίες που έχουν ήδη δώσει τις παραγγελίες τους. 


Δείτε το εντυπωσιακό video της πρώτης απογείωσης...







Για πρώτη φορά το «πρωτότυπο» αεροσκάφος βάφτηκε πορτοκαλί, προσπερνώντας το παραδοσιακό μπλε της εταιρίας. Η Boeing έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το χρώμα αυτό τιμά πολλούς βασικούς της πελάτες στων οποίων την κουλτούρα το πορτοκαλί σημαίνει ευημερία και καλή τύχη».
Το νέο Boeing 747-8 Intercontinental, δανείζεται τεχνολογίες από το μικρό Boeing 787 Dreamliner. Η επιβατική έκδοση θα μπορεί να φιλοξενήσει 467 επιβάτες, απέχοντας αρκετά από τη χωρητικότητα των 525 επιβατών του ανταγωνιστικού Airbus A380. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία της Boeing θα είναι 30% πιο αθόρυβο από το προηγούμενο μοντέλο, 16% πιο οικονομικό αλλά και με 13% μικρότερο κόστος ανά επιβάτη .
Το κόστος για το πρόγραμμα ανάπτυξης του 747-8 έχει φτάσει τα 5 δις και (σύμφωνα με τη Wikipedia) το κόστος κάθε αεροσκάφους θα κυμαίνεται γύρω στα 300 εκ. δολάρια! 

Περισσότερα για το Boeing 747-8 στο ειδικό site που ετοίμασε η κατασκευάστρια εταιρία:


*από το: www.eradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου