Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Ανθρωποκυνηγητό μετά από ληστεία στη Μαλεσίνα
Για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες δέχτηκαν την επίσκεψη των ληστών οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας στην Μαλεσίνα. Με το που άνοιξαν το υποκατάστημα στις 8 το πρωί είδαν μπροστά τους έναν καλοντυμένο κύριο να πλησιάζει το ταμείο και με το πιστόλι προτεταμένο να ζητά όλα τα χρήματα. Είπε στον ταμία να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο και στην παρατήρηση του τελευταίου ότι «χρειάζεται χρόνο» απάντησε με σιγουριά «μην ανησυχείτε. Το γνωρίζω. Θα περιμένω να ανοίξει». Είναι χαρακτηριστικό ότι περίμενε όσο χρειάστηκε για να πάρει περίπου 150.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.

Την ίδια στιγμή ο συνεργός του κρατώντας καλάσνικοφ ήταν στην είσοδο της τράπεζας. Αστυνομικοί σε περιπολικό που βρέθηκαν να περνούν απ΄έξω -σε μια συνηθισμένη περιπολία- παρατήρησαν ασυνήθιστη κίνηση στην τράπεζα. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, ο ληστής που περίμενε στην είσοδο της τράπεζας πλησιάσε το περιπολικό και το «γάζωσε» με ριπές από το καλάσνικοφ.

Ο αστυνομικός πρόλαβε να βγει από το περιπολικό και να καλυφθεί πίσω από το ένα αυτοκίνητο και να ανταποδώσει τα πυρά. Έκπληκτοι κάτοικοι της περιοχής που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία της Μαλεσίνας προσπαθούσαν να κρυφτούν μέσα στα καταστήματα για να αποφύγουν τα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ των ληστών και το αστυνομικού.
Συγχρόνως κάλεσε ενισχύσεις αλλά ήδη είχε ανοίξει το χρηματοκιβώτιο στην τράπεζα και οι ληστές πήραν τα χρήματα επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Seat Ibiza και κατευθύνθηκαν προς Λάρυμνα, όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε η αστυνομία αμέσως μετά στήνοντας μπλόκα σε όλα τα κρίσιμα σημεία τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στην Βοιωτία χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=51829147

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου