Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

                              "Η ΑΓΚΑΛΙΑ"  • Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά έχει δημιουργηθεί και υπάρχει για όλες εκείνες τις γυναίκες, που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του...

"Η Αγκαλιά" 
είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 και είναι εγγεγραμμένο στα Μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ1600Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, "η Αγκαλιά" παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προβλήματα, λόγω της εγκυμοσύνης τους, όπως και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.


Έτσι όλοι εμείς, τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι, οι εθελοντές και οι χορηγοί που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου, αγκαλιάζουμε την έγκυο και το έμβρυο - κσι στη συνέχεια τη μητέρα και το παιδί της - με φροντίδα και αγάπη, αισθανόμενοι ότι, όλοι μαζί, δημιουργούμε μια μεγάλη οικογένεια. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, που λέγεται Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη σκέψη και τη ματιά όλων μας καθρεφτιζόταν πάντα αυτή η Αγκαλιά, που μεταμορφώθηκε σταδιακά σε ένα δυνατό "πιστεύω" για όλους μας. Έτσι, αποφασίστηκε αυτή "η αγκαλιά" να βγει και προς τα "έξω" - με το να προστεθεί στον τίτλο μας και να γίνει πια το νέο μας Σύμβολο.

Ένα παιδί, στην αγκαλιά της Μητέρας του.
Οι σκοποί του Συλλόγου εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι: Προσφέρουμε προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, καθώς και στη μητέρα του, είτε είναι έγγαμη ή άγαμη, κακοποιημένη ή μη - και παράλληλα καλλιεργούμε και υπηρετούμε ένα πνεύμα φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.
Μετά από πολύμηνο προβληματισμό για την ανεύρεση μιας λέξης, που να εκφράζει τους σκοπούς του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι η πιο αντιπροσωπευτική μονολεκτική αναφορά στην ονοματοδοσία του, κατάλληλη και για την ευρύτερη αναγνωρισιμότητά του, η οποία συνάδει με την όλη αξιοπρεπή μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του στον άνθρωπο, είναι η λέξη αγκαλιά.
Η αγκαλιά είναι το λύγισμα και των δυο χεριών, ώστε οι βραχίονες να έρχονται παράλληλα και κοντά στον κορμό, όπως όταν κάποιος κρατά κάτι/κάποιον προστατευτικά στο στήθος του, ή σφίγγει (κάποιον/κάτι) πάνω του.

Η μητέρα κοιμίζει το μωρό στην αγκαλιά της.
Μητρική αγκαλιά, θερμή αγκαλιά, ανοιχτή αγκαλιά,
τρυφερή αγκαλιά, στοργική αγκαλιά.
 Ο Σύλλογος αγκαλιάζει και στηρίζει την έγκυο, στον αγώνα της να κρατήσει το παιδί της. Για τον καθένα μας, η αγκαλιά σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τους σκοπούς του Συλλόγου και, έμπρακτα, βοηθούμε και υποστηρίζουμε την πραγματοποίησή τους. Μέχρι σήμερα αγκαλιάσατε όλοι εσείς οι Φίλοι την προσπάθειά μας αυτή και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η πιο μεγάλη, η πιο ζεστή, η πιο γλυκειά, η πιο τρυφερή αγκαλιά, είναι η αγκαλιά της μάνας. Οι μητέρες που στηρίχθηκαν και στηρίζονται από τον Σύλλογό μας, έχουν εκφράσει και με επιστολές τους αυτή την αίσθηση του αγκαλιάσματος, που βρίσκουν κοντά μας. Και είναι ελπιδοφόρο και χαρούμενο το γεγονός, ότι έχουν βρει πλέον τον δρόμο τους - και θέλουν να εκφράσουν σε λίγες γραμμές, τα πολλά συναισθήματά τους, για την ανθρωπιά και την αγάπη που δέχθηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.     ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

Το 2008 συνέπεσε με την πρώτη δεκαετία λειτουργίας και κοινωνικής παρουσίας τουΣυλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη δεκαετία αυτή, ο Σύλλογος με ανιδιοτέλεια, αγάπη και πολύ σεβασμό συμπαραστάθηκε, παρηγόρησε και ανακούφισε πολλούς εμπερίστατους συνανθρώπους μας, κυρίως γυναίκες.

Στο ξεκίνημά του ο Σύλλογος προσπαθούσε να συμπαραστέκεται στις γυναίκες εκείνες που, διάφοροι λόγοι, κυρίως κοινωνικοοικονομικοί, τις πίεζαν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Με την ψυχολογική - πνευματική υποστήριξή μας, αλλά και με σταθερή και πολύμορφη υλική βοήθεια, οι προστατευόμενές μας ξεπερνούσαν την αγωνία και ανασφάλειά τους και, αντιμετωπίζοντας πλέον τη ζωή με θάρρος και αισιοδοξία, υποδέχονταν το παιδί τους με στοργή και αγάπη.
Έτσι, σε αυτή τη δεκαετία, περίπου 1500 παιδιά γεννήθηκαν κάτω από τη διακριτική, ουσιαστική και με πολλή φροντίδα, συμπαράσταση του Συλλόγου.
Στη δεκαετία αυτή, κύρια προσπάθεια και φροντίδα των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου ήταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τις μητέρες να γίνονται όλο και πιο επωφελείς και αποτελεσματικές, όπως και η ενημέρωση του κόσμου στα θέματα: αξία της ζωής από την εμβρυακή ηλικία και τόνωση του σεβασμού στο θείο δώρο της μητρότητας και της πατρότητας. Η κάλυψη των υλικών και άλλων αναγκών των προστατευομένων οικογενειών μας γινόταν συνεχώς πλουσιότερη και ευρύτερη.

Οι ανάγκες των παιδιών μας


ΠΑΝΕΣ


2-5 kgr, 3-6 kgr, 4-9 kgr, 7-18 kgr,
9-20 kgr, 11-25 kgr, 15-30 kgr

PAMPERS
TOUJOURS (LIDL)
LIBERO
BABYLINO


ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕNOULAC
NOUNOU KID
NOYNOY
ALMIRON GROWING-UP
NESLAC
NESTLE JUNIOR 2+
ΒΛΑΧΑΣ


ΓΑΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ 1ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣNOVALAC I* (μεγαλύτερη ανάγκη)
NOVALAC IT I
FRISOLACH
  HUMANA HA 1
  HUMANA AR
  ALMIRON 1
  ALMIRON AR
  APTAMIL 1
  NATIVA LF
  S 26 GF
  ALMIRON PEPTI

ΓΑΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ 2ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣNOVALAC 2* (μεγαλύτερη ανάγκη)
NOVALAC IT 2
FRISOMEL
HUMANA 2
HUMANA HA 2
ALMIRON 2
APTAMIL 2


ΓΑΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ 3ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
NOVALAC 3* (μεγαλύτερη ανάγκη)
FRISOGROW
HUMANA 3
ALMIRON 3
APTAMIL STEP UP
APTAMIL 3
S 26 PROGRESS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου