Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009



Η κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως, αρκετά υγιεινή, ελαφριά, με λεπτές γεύσεις, σαφώς αλληλοεπηρεασμένη με αυτή των γύρω χωρών. Χρησιμοποιεί νουντλς, ρύζι, διάφορα είδη κρέατος ψιλοκομμένα, θαλασσινά, (κάποιες φορές όλα αυτά μαζί!), σούπες, τόφου, γάλα καρύδας, βασιλικό, δυόσμο κ.ά. Η αυτοκρατορική σχολή μαγειρικής Hue θεωρείται η υψηλότερη και μνημονεύεται σε όλα τα εστιατόρια. Βρίσκουμε ακόμα και μέρη που ειδικεύονται σε πιάτα σκύλων ή φιδιών - όλα τρώγονται εδώ, δεν φαίνεται να είναι φιλόζωοι την ώρα του φαγητού! Τα μαγειρεία για τους ντόπιους είναι συνήθως υπαίθρια με μικρά τραπεζάκια. Μετά από λίγο καιρό στο Βιετνάμ καταλαβαίνεις γιατί είναι μικρά: όλο το γεύμα βρίσκεται απλά σε ένα αχνιστό μπολ! Ακόμα και στα πιο καλά εστιατόρια τα τσοπ στικς είναι στάνταρ, τα μαχαιροπίρουνα προαιρετικά. Η ευρωπαϊκή κουζίνα είναι, επίσης, ευρέως διαδεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου