Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Πιστολίδι με νεκρό και τραυματία σε μπαρ


15.8.2009

Σαν χαλάζι έπεφταν οι σφαίρες τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μπαρ της Κέρκυρας. Ένας 40χρονος θαμώνας με μαφιόζικο τρόπο, άδειασε τον γεμιστήρα του όπλου που έφερε πάνω σε δύο φίλους. Εκτέλεσε εν ψυχρώ τον έναν, ενώ τραυμάτισε βαριά τον άλλο. Αστυνομικοί ανέβηκαν ακόμη και στην οροφή του μπαρ για να περισυλλέξουν τις σφαίρες που είχε εξαπολύσει ο δράστης. Οι περισσότερες από αυτές τρύπησαν τις τζαμαρίες και την στέγη και κατέληξαν σε διπλανά καταστήματα όπου ανέμελα διασκέδαζαν τουρίστες.
Υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ οι δύο φίλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν να καυγαδίζουν με τον δράστη. Τότε εκείνος σηκώθηκε από το τραπέζι που καθόταν, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον τους τουλάχιστον 12 φορές.
Τα θύματα διασκέδαζαν από νωρίς στο μπαρ, στην τουριστική περιοχή Γουδιά. Θεώρησαν τον λογαριασμό υπερβολικό και δεν δέχτηκαν να πληρώσουν τον καταστηματάρχη. Ο ιδιοκτήτης για να αποφύγει το επεισόδιο τούς κέρασε τα ποτά και οι δύο άνδρες έφυγαν. Μια ώρα αργότερα όμως επέστρεψαν στο μπαρ.
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ελλιπή αστυνόμευση και τα καθημερινά έκτροπα με πυροβολισμούς ανάμεσα στους μεθυσμένους θαμώνες των μπαρ κλειδαμπαρώνονται τις νύχτες στα σπίτια τους.
Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε θανάσιμα το ένα από τα θύματα στην καρδιά, ενώ ο φίλος του, που σε λίγες ημέρες αναμένεται να αποκτήσει το τρίτο του παιδί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων τραυματισμένος από τρεις σφαίρες.
Ο δράστης συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του, στο Λιβάδι Ρόπα και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει στους αστυνομικούς το σημείο όπου έχει κρύψει το όπλο.

Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής, Π. Κύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου