Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πόρος: Το νησί των παραδοσιακών χρωμάτων

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Ο Πόρος, ένα από τα περίφημα νησάκια του Αργοσαρωνικού, αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό για διακοπές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.
Ένα νησί που ξεχωρίζει για τα παραδοσιακά του χρώματα και τη γραφικότητά του. Είναι πλημμυρισμένο από πεύκα και αμέτρητες απόκρημνες ή αμμουδερές παραλίες, οι οποίες εξυπηρετούν το γούστο κάθε επισκέπτη.
Το ιστορικό Ρολόι, περιτριγυρισμένο από φραγκοσυκιές και πεύκα αποτελεί το στολίδι του νησιού. Από εδώ η θέα που θα απολαύσετε είναι μοναδική! Χτίστηκε το 1927 και είναι το σήμα κατατεθέν του μικρού αυτού νησιού. Γύρω από αυτό το σημείο κτίστηκαν και οι πρώτες κατοικίες του νησιού.
Αξίζει να περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης με τα περίφημα νεοκλασικά σπίτια που αποτελούν δείγματα νεοκλασικισμού, καθώς και να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Επίσης, εκεί μπορείτε να βρείτε όμορφα ταβερνάκια, τουριστικά μαγαζιά και μπαράκια με ελληνική και ξένη μουσική. 
Ο Πόρος, παρόλο που αποτελεί ένα μικρό νησί σε έκταση, σας παρέχει μια πληθώρα επιλογών από πανέμορφες παραλίες, όπως είναι το Κανάλι, το Ασκέλι, το Μοναστήρι, ο Ρωσικός Ναύσταθμος, η Βαγιωνιά καθώς και το Λιμανάκι της Αγάπης, όπου εκεί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά και να ξεκουραστείτε κάτω από την σκιά των πεύκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου