Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Καρύταινα - Προορισμός για όλες τις εποχές!

...το νέο κόσμημα της Αρκαδίας, το ξενοδοχείο “Πελασγός”


Μετά από μια γεμάτη μέρα με χιλιόμετρα, φθάσαμε κατά τις 8 το βράδυ στην Καρύταινα. Περνώντας την διασταύρωση, στην είσοδο του χωριού συναντάς το νέο κόσμημα της Αρκαδίας, το ξενοδοχείο “Πελασγός”


Στην ρεσεψιόν μας υποδέχτηκε χαμογελαστή η οικοδέσποινα Δήμητρα Χαλδούπη και ο αγαπητός σύζυγός της Γιώργος Κοτέλος. Παιδιά αξέχαστων και εξέχοντων συμπατριωτών μας, του Βασίλη Κοτέλου που είχε για πολλές δεκαετίες το ένα από τα δύο ταξί της κοινότητας και του Θύμιου και Ιωάννας Χαλδούπη,
Το τζάκι στην όμορφη και μεγάλη σάλα καίει ήσυχα και ζεσταίνει τον ήδη ζεστό χώρο από τους φιλόξενους ιδιοκτήτες και τα ευγενικότατα παιδιά τους την Φωτεινή και τον Βασίλη που σερβίρουν με σεβασμό και με χαρά τους πελάτες.
Η μουσική παίζει χαμηλά δημιουργώντας μια γλυκιά ατμόσφαιρα καθώς έρχονται στο τραπέζι τα καλομαγειρεμένα φαγητά και οι φρέσκες σαλάτες με φέτα Ελληνικού από το τυροκομείο του Κουρουνιώτη.


Και για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού κυδώνι από τη γιαγιά φτιαγμένο με μεράκι και συνοδευόμενο με στραγγιστό γιαούρτι.
Στο σαλόνι συναντήσαμε τον δημοσιογράφο της τηλεόρασης του Αλφα, τον  Νίκο Μάνεση με πολυμελές συνεργείο, οι οποίοι είχανε γυρίσματα για την εκπομπή 60' ΕΛΛΑΔΑ. Προσηνής μας είπε το λόγο που βρισκόταν στα μέρη μας και μπορείτε να δείτε την Τετάρτη 11 του Δεκέμβρη, 15 λεπτά πριν τα μεσάνυκτα.
Ακόμη, συναντήσαμε συμπατριώτες να ξεκουράζονται από τον κάματο της ημέρας και τις σκληρές εργασίες της υπαίθρου, αλλά και ένα συμπαθέστατο ζευγάρι που πρώτη φορά επισκέπτονταν την Καρύταινα και είναι ενθουσιασμένοι, όπως μας είπε ο πρόσχαρος κύριος, κάτοικος Βοστώνης, μαγεμένος όμως από το χωριό μας.
Λοιπόν, ένας οικονομικός και αξιόλογος για πολλούς λόγους, κι αν θέλετε μέσα σ' αυτούς 'εθνικής σημασίας', προορισμός είναι ο παραπάνω.
Με βάση την Καρύταινα, μετά από ένα πλούσιο πρωινό που θα απολαύσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε κοντινές θαυμάσιες τοποθεσίες και οπωσδήποτε το Ψάρι Τρικολώνων, όπου είναι η "Αρκαδιανή" ένα άλλο στολίδι και πρότυπο ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου