Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Θύμα της κρίσης έχει πέσει (και) το πανηγύρι της Τεγέας με τους απελπισμένους πωλητές να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η πτώση στο τζίρο τους σε σχέση με άλλες χρονιές είναι σημαντική


Κάθε πέρυσι και καλύτερα - Ο κόσμος κοιτάζει αλλά δεν ψωνίζει στο πανηγύρι της Τεγέας 


Μπορεί ο Αύγουστος να θεωρείται ο μήνας της ξεκούρασης και της διασκέδασης για τους περισσότερους Έλληνες, φέτος όμως η κίνηση έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση.
Θύμα της κρίσης έχει πέσει (και) το πανηγύρι της Τεγέας με τους απελπισμένους πωλητές να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η πτώση στο τζίρο τους σε σχέση με άλλες χρονιές είναι σημαντική. Παρόλο που οι τιμές έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της σημερινής οικονομικής κατάστασης, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με άλλα καλοκαίρια, ο κόσμος προτιμά περισσότερο να κάνει τη βόλτα του παρά να ψωνίσει και όσοι το κάνουν αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα, προτιμώντας πάντα τις προσφορές.

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά τα έσοδα τους σε σχέση με πέρυσι δεν είναι ούτε τα μισά και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ‘έχουν μπει μέσα’ καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το ενοίκιο.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος δεν έχει μειώσει τις τιμές των ενοικίων, παρά μόνο μια μικρή μείωση στα δημοτικά τέλη παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τους πωλητές.

Φέτος δεν ενοικιάστηκαν όλοι οι χώροι του πανηγυριού και όπως μας δήλωσαν πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να μην ξαναέρθουν στην Τεγέα. Αρκετοί μάλιστα που έχουν το χώρο με την πραμάτεια τους μέσα στα δρομάκια καταγγέλλουν ότι ο Τεγεατικός δεν έχει κάνει ούτε τα απαραίτητα. Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι παρόλο που έχει πάρει τα χρήματα που ενοικίου, τα δρομάκια έχουν γεμίσει με σκουπίδια και καθαρίζονται μόνο οι κεντρικοί δρόμοι του πανηγυριού αλλά και ότι οι διακοπές τις ηλεκτροδότησης είναι αρκετά συχνές.
Το λιθαράκι στην απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι πωλητές βλέποντας να μην εισπράττουν χρήματα από το πανηγύρι και τα εμπορεύματα τους να μένουν στους πάγκους, έρχονται να προσθέσουν οι συνεχείς επισκέψεις των κλιμάκιων της ΣΔΟΕ, όπως δήλωσαν.

Αύξηση σημειώθηκε στη ζήτηση των λεωφορείων με σκοπό τη μείωση των εξόδων και την αποφυγή της κυκλοφοριακής σύγχυσης γύρω από αυτό, αλλά και στους χώρους εστίασης. 
Τέλος όπως είναι αισθητό από όλους τους επισκέπτες το πανηγύρι έχει την ίδια όψη όπως χρόνια πριν…
Βασιλική Παπαδοπούλου
*από το: http://kalimera-arkadia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου