Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με τον υδράργυρο στους 40

Μίνι καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40oc βαθμούς Κελσίου, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Τρίτη.


Μίνι καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Τρίτη. Πρόκειται για το θερμότερο κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα το φετινό καλοκαίρι, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και την Πυροσβεστική για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.



Σήμερα ο υδράργυρος θα χτυπήσει... 40άρια στη Μακεδονία και τη Θράκη, στη Δυτική Ελλάδα τους 39, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο στους 39 με 40 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στους 36 βαθμούς. Ανάλογος καιρός και την Κυριακή με τις περισσότερες περιοχές να «καίγονται» από τους 39-40 βαθμούς, που, όμως, λόγω της υγρασίας η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη.


«Καζάνι» η Αττική


Δευτέρα και Τρίτη ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, με την Αττική να «βράζει», αφού η θερμοκρασία θα διατηρείται για πολλές ώρες στους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι πόλεις που θα βρεθούν σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες είναι: Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά, Αλίαρτος, Αθήνα, Κόρινθος, Αργος, Λεωνίδιο, Σπάρτη, Άστρος, Μολάοι.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=111621206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου