Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Μειωμένη η φετινή έξοδος για τις μέρες του Πάσχα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αλλά τις τιμές της βενζίνης «κόντρα» άρχισε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το εορταστικό τετραήμερο του Πάσχα. Μειωμένη κατά 7% η έξοδος προς Κόρινθο σε σχέση με πέρυσι έως το μεσημέρι.


Χιλιάδες οδηγοί περνούν από τα διόδια των δύο εθνικών οδών, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών -Λαμίας, κατευθυνόμενοι προς τους τόπους καταγωγής τους και τα τουριστικά θέρετρα της χώρας μας.


Όπως ανέφεραν οι επιτελείς της Τροχαίας, η κίνηση στις εξόδους της Αττικής από τις 6 το απόγευμα και μετά κορυφώθηκε, με συνέπεια να σημειωθούν καθυστερήσης και μποτιλιαρίσματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στον Κηφισό, στην έξοδο της Αττικής Οδού και στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, από το Χαϊδάρι και μετά.
Στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κίνηση σημειώθηκαν από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης έως την Βαρυμπόμπη.


Υψηλά επίπεδα πληρότητα καταγράφεται σε σε πλοία, αεροπλάνα και, ειδικά φέτος στα τρένα, γεγονός που αποδίδεται στην τσουχτερή τιμή της βενζίνης.
Οι εκδρομείς, ανέφεραν στελέχη του ΟΣΕ, προτιμούν το τρένο για να πάνε στους προορισμούς τους, αφού το ταξίδι με το αυτοκίνητο κοστίζει, πλέον, πολύ περισσότερα χρήματα. Στον ΟΣΕ, η πληρότητα ξεπερνά το 90% και οι προσφερόμενες θέσεις στο άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν κατά 15%.
Πληρότητα και στα ΚΤΕΛ
Στα ΚΤΕΛ εκτιμάται ότι η κίνηση θα είναι ίδια με πέρυσι. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα προσταθούν επιπλέον 150 δρομολόγια, πέραν των 250 προγραμματισμένων για σήμερα και άλλα 120 για τη Μεγάλη Παρασκευή.
Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, παρά την οικονομική κρίση, είναι η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Φέτος από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, έγιναν τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 131 δρομολόγια και διακινήθηκαν 88.471 επιβάτες. Πέρυσι την ίδια περίοδο από τα τρία μεγάλα λιμάνια έγιναν 132 δρομολόγια και διακινήθηκαν 77.391 επιβάτες.
Σύμφωνα με τα πρώρα στοιχεία των πρακτορείων, τη μεγαλύτερη πληρότητα παρουσιάζουν τα δρομολόγια των γραμμών, Πειραιάς - Πάρος - Νάξος -Ίος - Σαντορίνη και Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος, για σήμερα και αύριο, καθώς και για τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Οι υπόλοιπες γραμμές έχουν διαθεσιμότητα όλες τις ημέρες.
Διαθεσιμότητα έως 50% έχουν τα δρομολόγια όλων των γραμμών εκτός από σήμερα και αύριο, τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν από τον Πειραιά 14 δρομολόγια πλοίων και έφυγαν 12.364 επιβάτες, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη 24 δρομολόγια με 25.353 επιβάτες.


Πέρυσι, από τον Πειραιά τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 17 δρομολόγια με 11.745 επιβάτες, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη 21 δρομολόγια με 18.1686.
Για τον Αργοσαρωνικό, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 29 δρομολόγια πλοίων με 32.061 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 31 δρομολόγια με 5.408. Πέρυσι για τον Αργοσαρωνικό, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 34 δρομολόγια με 34.033 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 31 με 4.523.


Από τη Ραφήνα φέτος, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 10 δρομολόγια με 2.729 επιβάτες και 13 δρομολόγια τη Μεγάλη Τετάρτη με 4.990. Πέρυσι από τη Ραφήνα τη Μεγάλη Τρίτη είχαν γίνει 10 δρομολόγια με 2.771 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 11 με 4.412.
Από το Λαύριο φέτος, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 4 δρομολόγια με 4.085 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 6 με 1.481.Πέρυσι, τη Μεγάλη Τρίτη από το Λαύριο έγιναν 3 δρομολόγια με 530 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 5 με 1.209.


Οι αεροπορικές μετακινήσεις εμφανίζονται έως τώρα μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Η κίνηση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, οπότε και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 468 πτήσεις και 15 τσάρτερ.

*από την εφημ. ΕΘΝΟΣ 21.4.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου