Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα



10.6.2009
Ρεπορτάζ: Ηρώ Καριοφύλλη

Ομάδες αντιεξουσιαστων χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά ως ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ, έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών στην Πατησίων και ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ.
Η ένταση είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα από την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα όταν οι αντιεξουσιαστες συνεπλάκησαν με τους κατοίκους. Αιτία ήταν η παιδική χαρά την οποία οι κάτοικοι έχουν κλειδώσει για να μην πηγαίνουν αλλοδαποί.
Στην πλατεία εμφανίστηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής και συνεπλάκησαν με τους αντιεξουσιαστες. Τα ΜΑΤ απώθησαν τους αναρχικούς οι οποίοι αποχωρώντας, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στην οδό Δεριγνυ. Η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα όπου οδηγήθηκε κάτοικος της περιοχής που αντιδρούσε στο κλείσιμο της παιδικής χαράς.
Από τα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε άτομα.


------------------------------------
επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτρια

Ρεπορτάζ: Π. Καρσιώτης, Εύη Καλλίνη

Δύο νεαροί Έλληνες είναι οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε μαθήτρια, πριν από λίγους μήνες στο Μπραχάμι.
Η 15χρονη επέστρεφε σπίτι της μαζί με μία φίλη της, όταν, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, προσπάθησαν να της αρπάξουν την σχολική τσάντα.
Η ανήλικη, η οποία είναι κόρη αστυνομικού, αντιστάθηκε και ο ένας από τους δράστες της κατάφερε αρκετές μαχαιριές, τραυματίζοντάς την σοβαρά.
Θύμα ληστείας, αλλά και τροχαίου έπεσε και μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα μέσα στο προαύλιο του νοσοκομείου Παπανικολάου.

-------------------------------------------


8.6.2009
Γυαλιά- καρφιά επειδή δεν έφαγαν …βερεσέ!

Ρεπορτάζ: Ρ. Κουβελιώτη

Κανονική επίθεση με πέτρες, λοστούς και κάδους δέχτηκε ιδιοκτήτης ψησταριάς στα Σπάτα επειδή αρνήθηκε να δώσει φαγητό με πίστωση! Όπως κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος μετά την άρνηση του ιδιοκτήτη να δώσει βερεσέ, ψητά στη παρέα αθίγγανων η πρώτη επίθεση έγινε με γροθιές.
Η παρέα εξαγριώνεται και ακολουθεί ένας ανελέητος πετροπόλεμος . Στη δεύτερη επίθεση, γυναίκες και άντρες πετούσαν ό,τι έβρισκαν στις τζαμαρίες του καταστήματος που μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν θρύψαλα.
Η τρίτη επίθεση βρίσκει εργαζόμενους και πελάτες να έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τους πάγκους του καταστήματος. Μεταλλικά αντικείμενα και κάδοι απειλούσαν πλέον και τη σωματική τους ακεραιότητα. Μετά το συνολικό κόστος των 2000 ευρώ που έφτασαν οι ζημιές, ο ιδιοκτήτης εκφράζει φόβους για αντίποινα καθώς η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.


---------------------------------------

6.6.2009
«Κάηκε» το Κορδελιό από τους διαρρήκτες

Ρεπορτάζ: Χρ. Στεφανής

Μια ολόκληρη περιοχή στην Θεσσαλονίκη, το Κορδελιό έχει παραδοθεί στο έλεος των κακοποιών. Σπίτια, εμπορικά καταστήματα, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, περίπτερα και οτιδήποτε μπορεί να έχει πράγματα κάποιας αξίας γίνονται στόχοι.
Αν και υπάρχει πολυδύναμο αστυνομικό τμημα κάθε μέρα καταγράφεται, ληστεία, διάρρηξη, κλοπή. Οι κακοποιοί αχρηστεύουν κάθε σύστημα ασφάλειας. Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που ο Βασίλης Τσαρουχης άνοιξε κατάστημα ρούχων στην περιοχή και ήδη τον έχουν διαρρήξει δυο φορές!
Ούτε το φως της ημέρας, ούτε η κίνηση στους δρόμους αποτρέπουν τους κακοποιούς που εισβάλουν οπλισμένοι και εκτός από τα χρήματα αρπάζουν ότι μπορούν. Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά βρίσκεται η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης που όμως έχει 930 κενές θέσεις.
Καταστηματάρχες και κάτοικοι φοβούνται ότι η εγκληματικότητα θα αυξηθεί το καλοκαίρι, καθώς οι θέσεις των αστυνομικών μειώνονται και άλλο λόγω και των καλοκαιρινών αδειών.

------------------------------------


5.6.2009
Πέθανε ο αστυνομικός που πυροβόλησαν στην Κυψέλη Ρεπορτάζ: Ηρώ Καριοφύλλη

Υπέκυψε ο αστυνομικός της ομάδας Δέλτα, που τραυματίστηκε τον Απρίλιο, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου μαζί με συνάδελφό του, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους. Οι άνδρες της ομάδας Δέλτα περιπολούσαν στην περιοχή, όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου.
Στη διάρκεια ελέγχου ενός υπόπτου, μία γυναίκα κάτοικος της περιοχής τους απέσπασε την προσοχή με συνέπεια δεύτερο άτομο να πλησιάσει και να πυροβολήσει εναντίον τους, τραυματίζοντας σοβαρά τον 30χρονο στο κεφάλι και τον συνάδελφό του ελαφρύτερα.


---------------------------------


3.6.2009
Συνελήφθη ο ληστής των φούρνων
Ρεπορτάζ: Χρ. Σαμαράς

Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη η επονομαζόμενος ληστής των φούρνων, από την ασφάλεια Νίκαιας. Ο ένας μετά τον άλλον επαγγελματίες σε όλη την Αττική αναγνώρισαν στα βίντεο που δείχνει ο ALPHA τον άνθρωπο που έχει αρπάξει και τις δικές τους εισπράξεις μέσα από την ταμειακή μηχανή.
Θύμα του αυτή την τελευταία φορά ο ιδιοκτήτης ενός ζαχαροπλαστείου στη Νέα Μάκρη. Και εκείνον κατάφερε να τον ξεγελάσει προσποιούμενος τον πελάτη και κάνοντας ότι δήθεν μιλά στο κινητό. Παρόλο που στην ταμειακή δεν υπήρχαν χρήματα, ο άνδρας πήρε ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε πάνω στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου